30 jaar samenleven in diversiteit

U bent hier

Home > 30 jaar samenleven in diversiteit

Panelgesprek en boekvoorstelling: "Vanop de eerste rij. Van multicultuur naar superdiversiteit: dertig jaar samenleven door de ogen van VOEM"

Wanneer

do, 30/01/2020 - 19:30 - 21:00
Voeg toe aan kalender2020-01-30 19:30:002020-01-30 21:00:00GMT+01:0030 jaar samenleven in diversiteitMiriam Makebaplein 1 9000 Gent

Waar

Bibliotheek De Krook
Miriam Makebaplein 1
9000 Gent

Prijzen

Standaardprijs - 5.00
UiTPAS-kansentarief regio Gent - 1.00

Code: 20AS8092

VOEM, de Vereniging voor Ontwikkeling en Emancipatie van Moslims, bestaat 30 jaar. Historica Tina De Gendt schreef een atypisch verjaardagboek waarin 30 jaar interactie en dynamiek tussen een middenveldorganisatie en de maatschappelijke evolutie in woord en beeld gebracht wordt.

In deze boekvoorstelling gaan we met ons panel dieper in op deze interactie. Tina De Gendt, Badra Djait (VOEM) en Pascal Debruyne (Odisee Hogeschool) gaan onder moderatie van Bert Devroey (VRT) in gesprek over de evolutie naar een superdiverse samenleving en de rol die geëngageerde burgers en middenveldorganisaties zoals VOEM kunnen spelen om het samenleven in diversiteit te bevorderen. Hoe reageren we op polarisering in de samenleving? Hoe zal de relatie tussen de overheid en het middenveld evolueren?

Praktische info

Deze activiteit vindt plaats in Bibliotheek De Krook, lokaal De blauwe vogel - verdieping -1.

Partners

VOEM vzw
AMSAB-ISG
Bibliotheek De Krook

Over de begeleiding

Bert De Vroey is buitenlandjournalist voor VRT NWS. Hij specialiseerde zich in de VS en de regio rond de Middellandse Zee, en in internationale migratie.

Badra Djait is antropologe van opleiding en op nationaal niveau actief bij VOEM. V.O.E.M. staat voor Vereniging voor Ontwikkeling en Emancipatie van Moslims. Het is een landelijk erkende koepelvereniging met afdelingen in Antwerpen, Brussel en Oost-Vlaanderen. De vereniging ondersteunt deze afdelingen in het ontwikkelen van socio-culturele activiteiten

Pascal Debruyne is dr. in de Politieke Wetenschappen en werkt als onderzoeker bij Odisee Hogeschool. Hij is voorzitter van Samenlevingsopbouw Gent en Uit De Marge vzw.

Tina de Gendt is historica en journalist. Haar onderzoek naar de Gentse migratiegeschiedenis resulteerde in het boek 'Turkije aan de Leie' (Lannoo, 2014), dat de basis vormde voor onder meer ‘Blijven Plakken’ (STAM) en ‘Straffe Gasten’ (MIAT).

Er zijn nog plaatsen beschikbaar

Tijdschrift Vormingplus

Bekijk ons winteraanbod op Issuu.