AFGELAST - Belezen wetenschappers | Afrika-editie

U bent hier

Home > AFGELAST - Belezen wetenschappers | Afrika-editie

Wanneer

di, 28/04/2020 - 19:30 - 21:00
Voeg toe aan kalender2020-04-28 19:30:002020-04-28 21:00:00GMT+01:00AFGELAST - Belezen wetenschappers | Afrika-editieMiriam Makebaplein 1 9000 Gent

Waar

Bibliotheek De Krook
Miriam Makebaplein 1
9000 Gent

Prijzen

Standaardprijs - 5.00
UiTPAS-kansentarief regio Gent - 1.00

Code: 20KR8213

Door de Corona-maatregelen zijn wij genoodzaakt deze activiteit af te gelasten.


Naast een paneldiscussie met Sarah De Saeger, Patrick Van Damme en Koen Bostoen, gemodereerd door auteur en radiomaker Pat Donnez, zal Inge Brinkman een inleidende presentatie geven over de rijkdom aan talen en literaturen op het Afrikaanse continent. Met muziek door Daouda Thiam uit Mauretanië.

  • Sarah De Saeger is professor voedselleer aan de Universiteit Gent. In het kader van haar onderzoek rond voedselveiligheid heeft ze een internationaal netwerk opgebouwd onder andere in sub-Sahara Afrika. Ze is een bevlogen lezer van fictie.  
  • Koen Bostoen is professor Afrikaanse Taalkunde en Swahili aan de Universiteit Gent. Zijn onderzoek aan het UGent Centrum voor Bantoestudies (BantUGent) is toegespitst op de Bantoetalen en op de interdisciplinaire studie van vroege Afrikaanse geschiedenis.
  • Patrick Van Damme is een tropisch-landbouwkundige met uitgebreide ervaring in Afrika. Hij werkte en woonde een tijd in Senegal en Togo, en begeleidde/begeleidt onderzoek in talloze landen. Recentelijk is hij actief rond de Grote Groene Muur, die de Sahel opnieuw groen wil maken. 
  • Inge Brinkman werkt aan de UGent als professor Afrika-Studies. Haar onderzoek heeft betrekking op Afrikaanse letterkunde vanuit een cultuurhistorisch perspectief. Ze besteedt daarbij vooral aandacht aan mondelinge vertellingen en de relaties tussen literatuur, autobiografie en conflict. Geografisch ligt het zwaartepunt op Kenia en Angola.

Praktische info

Deze activiteit vindt plaats in Bibliotheek De Krook, Krookcafé - gelijkvloers.

Partners

Bibliotheek De Krook
UGent

Over de begeleiding

Online inschrijven is niet mogelijk voor deze activiteit. Kijk onder 'Praktisch' voor meer info

Tijdschrift Vormingplus

Bekijk ons lenteaanbod op Issuu.