AFGELAST - Digistatie | Digitale collecties Bibliotheek De Krook

U bent hier

Home > AFGELAST - Digistatie | Digitale collecties Bibliotheek De Krook

Wanneer

ma, 04/05/2020 - 10:15 - 12:15
Voeg toe aan kalender2020-05-04 10:15:002020-05-04 12:15:00GMT+01:00AFGELAST - Digistatie | Digitale collecties Bibliotheek De KrookMiriam Makebaplein 1 9000 Gent

Waar

Bibliotheek De Krook
Miriam Makebaplein 1
9000 Gent

Prijzen

Standaardprijs - 10.00
Reductieprijs - 7.50
Sociale prijs - 5.00
UiTPAS-kansentarief regio Gent - 2.00

Code: 20DM8280

Bibliotheek De Krook biedt naast een grote tastbare collectie ook een uitgebreide collectie van digitale bronnen aan. Zo kan je Engelstalige e-boeken ontlenen. Met Gopress kan je vele Vlaamse kranten en tijdschriften raadplegen. Pressreader bevat meer dan 7000 internationale kranten en tijdschriften. Met Belgica Press en Delpher kan je unieke historische bronnen bestuderen. De Bib stelt zelf ook dossiers samen die een stevige hulp zijn bij jouw zoektocht naar informatie over schrijvers, kunstenaars of prangende maatschappelijke kwesties. LiteRom maakt dan weer een overvloed aan boekrecensies toegankelijk. En met Home Academy gaat een wereld van kwalitatief hoogstaande hoorcolleges open over thema’s als filosofie, kunst, politiek, natuurwetenschappen … In deze Digistatie leer je hoe je toegang krijgt tot al deze diensten, of je ze enkel in de Bib of ook thuis kunt raadplegen en hoe je ze raadpleegt: via je browser of een app.

Praktische info

De activiteit vindt plaats in Bibliotheek De Krook, lokaal De verwondering - Digilab - verdieping +2

Partners

Bibliotheek De Krook
Digitaal.Talent@Gent

Over de begeleiding

Tim Deschaumes is stafmedewerker ICT, mediawijsheid en film bij Vormingplus. Als cinefiel verdiept hij zich vooral in filmesthetiek en filmgeschiedenis, met focus op 'art cinema' en Japanse cinema. Hij geeft ook filmintroducties en -lezingen bij de Vlaamse Dienst voor Filmcultuur, Cofib en PostX. Hij schrijft over film in De Geus en photogenie.be. Binnenkort brengt hij samen met Ive Verdoodt een website uit met teksten, stills en fragmenten over (on)bekende filmparels.

Trefwoorden: Agendabibdekrook
Online inschrijven is niet mogelijk voor deze activiteit. Kijk onder 'Praktisch' voor meer info

Tijdschrift Vormingplus

Bekijk ons lenteaanbod op Issuu.