AFGELAST - Havenrondvaart Gent-Terneuzen

U bent hier

Home > AFGELAST - Havenrondvaart Gent-Terneuzen

Wanneer

za, 16/05/2020 - 10:00 - 13:30
Voeg toe aan kalender2020-05-16 10:00:002020-05-16 13:30:00GMT+01:00AFGELAST - Havenrondvaart Gent-TerneuzenRigakaai 9000 Gent

Waar

Bezoekerscentrum Haven Gent
Rigakaai
9000 Gent

Prijzen

Standaardprijs - 5.00
UiTPAS-kansentarief regio Gent - 1.00

Code: 20AS7943

Eind 2017 ontstond North Sea Port, een fusie tussen de haven van Gent en de Zeelandse havens van Terneuzen, Vlissingen en Borsele. De havens van Gent en Terneuzen tijdens een rondvaart bezoeken is een unieke ervaring. Op het 32 kilometer lange Kanaal Gent-Terneuzen, over de grens tussen België en Nederland, beleef je vanop het havenjacht Jacob Van Artevelde de haven van binnenuit. Een gids geeft je tijdens de rondvaart uitleg over de fusiehaven, over het belang van de haven, over welke bedrijven er actief zijn en over schepen die het jacht onderweg kruisen.

Praktische info

We spreken af om 9.45u aan het Bezoekerscentrum Haven Gent (aan de Rigakaai, tegenover Weba Gent). We varen tot Terneuzen en keren vervolgens met de bus terug naar het vertrekpunt. Parkeren is mogelijk langs de Rigakaai. Kom op tijd want de boot vaart stipt om 10u af. Het jacht 'Jacob Van Artevelde' is moeilijk toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Je dient zelf - eventueel onder begeleiding - een aantal passen te kunnen zetten om het schip over de brug te betreden. Er is geen aangepast toilet. In de deelnameprijs is een drankje inbegrepen. Per deelnemer die niet komt opdagen moeten we het havenbedrijf een schadevergoeding betalen. Verwittig dus zeker tijdig indien je niet kan deelnemen.

Partners

Konekt

Over de begeleiding

Janusz Vanhellemont is educatief stafmedewerker bij Vormingplus Gent-Eeklo.

Trefwoorden: Agendabibdekrook
Online inschrijven is niet mogelijk voor deze activiteit. Kijk onder 'Praktisch' voor meer info

Tijdschrift Vormingplus

Bekijk ons lenteaanbod op Issuu.