AFGELAST - Vegetarische lenteseizoenskookles

U bent hier

Home > AFGELAST - Vegetarische lenteseizoenskookles

Wanneer

do, 30/04/2020 - 14:00 - 17:00
Voeg toe aan kalender2020-04-30 14:00:002020-04-30 17:00:00GMT+01:00AFGELAST - Vegetarische lenteseizoenskooklesPoelstraat 37 9820 Merelbeke

Waar

Lokaal Dienstencentrum De Merelaar
Poelstraat 37
9820 Merelbeke

Prijzen

Standaardprijs - 27.00
Reductieprijs - 20.50
Sociale prijs - 13.50
Kansentarief UiTPAS Gent - 5.40

Code: 20PW7160

Je gaat aan de slag met de eerste nieuwe lentegroenten en hun passende bereidingswijzen. Je maakt op smaakvolle en evenwichtige wijze soep, een volledig vegetarisch menu en een dessert. Je leert nieuwe ingrediënten kennen, gebruiken en combineren. Er is ook een aspect van de natuurlijke keuken waar we dieper op ingaan. De recepten zijn eenvoudig te integreren in de dagelijkse keuken en in gezinssituaties met kinderen. Deze activiteit is geschikt voor beginners, maar ook voor wie al wat thuis is in de natuurlijke keuken.

Praktische info

Breng een schort en keukenhanddoek mee, en een doosje om op het eind iets mee naar huis te nemen. De maaltijd is in de deelnemersprijs inbegrepen.

Partners

De Zonnekeuken
Lokaal Dienstencentrum De Merelaar

Over de begeleiding

Peter Vandermeersch leerde natuurlijke en vegetarische voeding in eerste instantie kennen via de macrobiotiek. Daarnaast ging hij aan de slag in diverse takken van de bio-sector. Verder bestudeerde hij tal van andere gezichtspunten zoals o.a. de ayurveda, het bloedgroependieet, het rauwkostdieet en de voedselcombinaties. Hij leerde echter een nieuw, verruimend en dieper aspekt van de voeding kennen door de studie van de geschriften van vooral Heinz Grill alsook Rudolf Steiner. Om dit diepere en ziels-geestelijke aspekt van de voeding concreet te leren omzetten in de keuken, volgde hij een driejarige scholing en tal van seminaries in Italie bij Heinz Grill. In de lessen wordt dit diepere en nieuwe aspekt van de voeding levendig verbonden met de vele bestaande voedingsleren alsook de huidige wetenschappelijke kennis.

Trefwoorden: Ecologisch, Gezond, Voeding
Online inschrijven is niet mogelijk voor deze activiteit. Kijk onder 'Praktisch' voor meer info

Tijdschrift Vormingplus

Bekijk ons lenteaanbod op Issuu.