Bar Circular 2020 – Herstel de relatie met jouw ICT (online)

U bent hier

Home > Nieuws > Bar Circular 2020 – Herstel de relatie met jouw ICT (online)

Op Black Friday (27/11/2020) worden wereldwijd honderdduizenden smartphones en laptops verkocht. Elektronicabedrijven doen ons graag geloven dat we elk jaar een nieuwe smartphone nodig hebben en trachten de verkoop te stimuleren door grote kortingen aan te bieden op deze koopjesdag. 

Onze elektronische producten hebben echter een grote sociale en ecologische voetafdruk. Het is dus belangrijk dat we duurzaam omspringen met deze producten. De meeste ecologische impact wordt gecreëerd tijdens het productieproces, dus door de gebruiksduur te verlengen sparen we het milieu het meest. 

Op de vooravond van Black Friday organiseren we daarom drie boeiende online sessies die je zullen aanzetten om duurzamer om te springen met jouw elektronica! Je zal er bijleren over het productieproces van je smartphone, hoe te ‘digitoxen’ en hoe je je elektronica beter kan onderhouden. Allen met het oog om onze smartphones en laptops uiteindelijk langer te laten meegaan. 

Neem deel aan één of enkele sessies op onze Bar Circular en herstel (de relatie met) jouw ICT! 

 

 

 

 

 

Programma (klik op de link in de titel voor meer info en inschrijven)

 

>> DO 26/11/2020 <<

19:00-20:00        Koen Sterkens - Workshop: Ontdek de binnenkant van je smartphone.
20:00-21:00         Lieven Demarez & Christophe Ramont : Hoe brengen we ons smartphonegebruik onder controle?
21:00-22:00         Merijn Supply - Digidokter: Onderhoudstips voor je smartphone, laptop of tablet

Dit evenement is tot stand gekomen door een samenwerking tussen CATAPA, BOS+, Gents MilieuFront, Netwerk Bewust Verbruiken, Vormingplus Gent-Eeklo en Vormingplus Midden- en Zuid-West-Vlaanderen. 

 

Tijdschrift Vormingplus

Bekijk ons herfstaanbod op Issuu.