Bezoek duurzame energieproductie in Eeklo

U bent hier

Home > Bezoek duurzame energieproductie in Eeklo

Wanneer

wo, 24/03/2021 - 14:00 - 17:00
Voeg toe aan kalender2021-03-24 14:00:002021-03-24 17:00:00GMT+01:00Bezoek duurzame energieproductie in EekloBus 1 (zijstraat Peperstraat) 9900 Eeklo

Waar

Huysmanhoeve
Bus 1 (zijstraat Peperstraat)
9900 Eeklo

Prijzen

Gratis - 0.00

Code: 21AS9200

Eeklo is een pionier in het Vlaamse energielandschap en een schoolvoorbeeld van hoe je door rechtstreekse burgerparticipatie een draagvlak kan creëren voor duurzame energieprojecten. Burgerenergiecoöperatie Ecopower baat reeds verschillende hernieuwbare energieprojecten in de regio uit, zoals windturbines, zonnedaken, warmtekrachtkoppeling op plantenolie. Er zijn ook plannen om in Eeklo het grootste warmtenet van Vlaanderen uit te bouwen. Ook hier kunnen burgers mede-eigenaar worden en zo delen in de energie én de meerwaarde die er wordt geproduceerd. 

Projectingenieur bij Ecopower Jan De Pauw is van bij het begin betrokken bij de coöperatieve activiteiten in Eeklo. Hij geeft ons meer uitleg over het ontstaan en de werking van de verschillende installaties. Ons bezoek start aan de nieuwste windturbines van Ecopower in de regio.

Deelnemers worden gevraagd hun eigen energieverbruik in kaart te brengen. Aan de hand daarvan schetst hij ons de werking van de energiemarkt, het belang van hernieuwbare energie en de noodzaak om in te zetten op rationeel energiegebruik en energie-efficiëntie.

Praktische info

De plaats van afspraak is moeilijk bereikbaar met het openbaar vervoer. We bezoeken verschillende locaties en verplaatsen ons van de ene locatie naar de andere. Om de werking van de energiemarkt te schetsen vraagt de begeleider om je energieverbruik in kaart te brengen.

Partners

Plattelandscentrum Meetjesland vzw

Over de begeleiding

Janusz Vanhellemont is educatief stafmedewerker bij Vormingplus Gent-Eeklo.

Er zijn nog plaatsen beschikbaar

Tijdschrift Vormingplus

Bekijk ons winteraanbod op Issuu.