Bezoek warmtenet en windturbines Eeklo

U bent hier

Home > Bezoek warmtenet en windturbines Eeklo

Wanneer

wo, 02/10/2019 - 14:00 - 16:30
Voeg toe aan kalender2019-10-02 14:00:002019-10-02 16:30:00GMT+01:00Bezoek warmtenet en windturbines EekloIndustrielaan 2 9900 Eeklo

Waar

Parking Stadskantoor
Industrielaan 2
9900 Eeklo

Prijzen

Gratis - 0.00

Code: 19AS7436

Eeklo is een pionier in het Vlaamse energielandschap en een schoolvoorbeeld van hoe je door rechtstreekse burgerparticipatie een draagvlak kan creëren voor duurzame energieprojecten. Burgerenergiecoöperatie Ecopower baat reeds verschillende hernieuwbare energieprojecten in de regio uit, zoals windturbines, zonnedaken, warmtekrachtkoppeling op plantenolie. 


Daar komt nu ook het grootste warmtenet van Vlaanderen bij. Ook hier kunnen burgers mede-eigenaar worden en zo delen in de energie én de meerwaarde die er wordt geproduceerd. Projectingenieur bij Ecopower Jan De Pauw was van in het begin betrokken bij de coöperatieve activiteiten in Eeklo. Hij geeft ons meer uitleg over het ontstaan en de werking van de verschillende installaties. 

Deelnemers worden gevraagd hun eigen energieverbruik in kaart te brengen. Aan de hand daarvan schetst hij ons de werking van de energiemarkt, het belang van hernieuwbare energie en de noodzaak om in te zetten op rationeel energiegebruik en energie-efficiëntie.

Praktische info

De plaats van afspraak is moeilijk bereikbaar met het openbaar vervoer. We bezoeken verschillende locaties en verplaatsen ons met een aantal wagens van de ene locatie naar de andere. Contacteer ons (09 224 22 65) indien je wil carpoolen met andere deelnemers of plaatsen ter beschikking hebt. Om de werking van de energiemarkt te schetsen vraagt de begeleider om je energieverbruik in kaart te brengen.

Over de begeleiding

Er zijn nog plaatsen beschikbaar

Schrijf je in!

You must have Javascript enabled to use this form.

Tijdschrift Vormingplus

Bekijk ons herfstaanbod op Issuu.