Biënnale van de schilderkunst

U bent hier

Home > Biënnale van de schilderkunst

Kunstuitstap in de Leiestreek

Wanneer

za, 01/09/2018 - 10:00 - 16:30
Voeg toe aan kalender2018-09-01 08:00:002018-09-01 14:30:00UTCBiënnale van de schilderkunstL. Matthyslaan 3-5 9800 Deinze

Waar

MUDEL - Museum van Deinze en de Leiestreek
L. Matthyslaan 3-5
9800 Deinze

Prijzen

Standaardprijs - 30.00
Reductieprijs - 22.50
Sociale prijs - 15.00

Code: 18CF5585

Kunst, moderniteit en de Leiestreek - van de landschapsschilders uit de negentiende eeuw, de Vlaamse expressionisten en de Nieuwe Visie tot hedendaagse creaties. Tweejaarlijks slaan het R. Raveelmuseum (Zulte), het Museum Dhondt-Dhaenens in Deurle en het Museum van Deinze en de Leiestreek, of kortweg 'Mudel', de handen in elkaar voor dit tentoonstellingsproject. Peter Jonnaert begeleid je door deze zesde editie. Het thema spitst zich toe op het landschap, een genre dat een lange historiek kent maar ook vandaag een pregnant onderwerp vormt voor heel wat hedendaagse kunstenaars in relatie tot onder meer ecologie, politiek en globalisatie.
 

Praktische info

Peter Jonnaert wacht ons op aan de ingang van het Mudel/ Museum van Deinze en de Leiestraat.
We verplaatsen ons met eigen vervoer en nemen een middagpauze tussendoor.
Breng eventueel een lunchpakket mee.

Museum van Deinze en de Leiestreek
L. Matthyslaan 3-5
9800 Deinze
www.museumdeinze.be

Museum Dhondt-Dhaenens
Museumlaan 14, 9831 Deurle
www.museumdd.be
.
Roger Raveelmuseum
Gildestraat 2-8
9870 Machelen-Zulte
www.rogerraveelmuseum.be

Over de begeleiding

PETER JONNAERT (1961) is leerkracht kunstgeschiedenis in het deeltijds kunstonderwijs. Daarnaast geeft hij met zijn organisatie Kunstkraker overal te lande lezingen en lessenreeks over kunst. Hij gidst tevens in Vlaamse kunstmusea.

BRIGITTE PATTYN °1961
Kunsteducatie en creativiteit.

Met enthousiasme voor het creatief proces wil zij een ieder actief leren vormgeven en mondig maken in het leren omgaan met beeldtaal en beeldende kunst in een actuele context. Als educatief medewerker binnen Vormingplus plant en ontwikkelt zij creatieve en beschouwende kunstcursussen, actieve museumbezoeken en projecten op maat naar kwetsbare groepen. Vanuit vorm en kleur en waarneming als instrument geeft zij nieuwe impulsen om creativiteit te begeleiden.
Brigitte genoot een opleiding ‘Monumentale Kunsten aan het Hoger St Lucas instituut te Gent en Plastische Kunsten in Brugge ’.
Bewegelijk bouwde ze een brede onderwijservaring op, daarnaast werkte Brigitte in educatieve en creatieve projecten voor museum, culturele centra. Dynamiek en speelsheid kenmerken haar begeleiding.
www.brigittepattyn.be

Er zijn nog plaatsen beschikbaar

Schrijf je in!

You must have Javascript enabled to use this form.

Tijdschrift Vormingplus

Bekijk ons zomeraanbod op Issuu.