Boekvoorstelling | Het Koerdisch Utopia

U bent hier

Home > Boekvoorstelling | Het Koerdisch Utopia

Wanneer

do, 23/01/2020 - 20:00 - 21:30
Voeg toe aan kalender2020-01-23 20:00:002020-01-23 21:30:00GMT+01:00Boekvoorstelling | Het Koerdisch UtopiaMiriam Makebaplein 1 9000 Gent

Waar

Bibliotheek De Krook
Miriam Makebaplein 1
9000 Gent

Prijzen

Standaardprijs - 5.00
UiTPAS-kansentarief regio Gent - 1.00

Code: 20AS7975

In zijn wereldberoemde boek Utopia beschrijft de Engelse humanist Thomas More een ideale staat. Vijf eeuwen na de publicatie reist auteur Ludo De Brabander door de Democratische Federatie van Noord-Syrië. Hij wrijft zich de ogen uit. Radicale basisdemocratie, gelijkheid tussen man en vrouw en etnisch-cultureel pluralisme: dan ben je ver van de clichés over de regio. De Brabander is getuige van een uniek experiment op de puinhopen van dit nu al jarenlang door oorlog geteisterde land. Maar tegelijkertijd stelt hij vast dat de weg naar Utopia met hindernissen bezaaid is. De Democratische Federatie van Noord-Syrië ligt in het midden van het geostrategische schaakspel van regionale en internationale grootmachten dat Syrië heet. Een verhaal over mythes en het democratische confederalisme als mogelijk model voor Syrië.


Ludo De Brabander is woordvoerder van Vrede vzw. Hij publiceert onder andere in Vrede, Uitpers, Knack.be, De Wereldmorgen, en Mo*.

Praktische info

Deze activiteit vindt plaats in Bibliotheek De Krook, lokaal Vos en Haas - verdieping -1.

Partners

Vrede vzw
Bibliotheek De Krook
Koerdisch Instituut
Masereelfonds

Over de begeleiding

Ludo De Brabander is woordvoerder van Vrede vzw. Hij schrijft geregeld bijdragen voor diverse gedrukte en elektronische publicaties rond vredeskwesties, bewapening en het Midden-Oosten, een regio waar hij geregeld rondreist.

Online inschrijven is niet mogelijk voor deze activiteit.

Tijdschrift Vormingplus

Bekijk ons winteraanbod op Issuu.