Boekvoorstelling Kimchi. Gezond koken met gefermenteerde groenten.

U bent hier

Home > Boekvoorstelling Kimchi. Gezond koken met gefermenteerde groenten.

Wanneer

vr, 25/10/2019 - 19:30 - 21:00
vr, 25/10/2019 - 19:30 - 21:00
Voeg toe aan kalender2019-10-25 19:30:002019-10-25 21:00:00GMT+01:00Boekvoorstelling Kimchi. Gezond koken met gefermenteerde groenten.Miriam Makebaplein 1 9000 Gent2019-10-25 19:30:002019-10-25 21:00:00GMT+01:00Boekvoorstelling Kimchi. Gezond koken met gefermenteerde groenten.Miriam Makebaplein 1 9000 Gent

Waar

Bibliotheek De Krook
Miriam Makebaplein 1
9000 Gent

Prijzen

Gratis - 0.00

Code: 19KR7783

Kimchi is een traditioneel gerecht uit de populaire Koreaanse keuken. Het woord kimchi verwijst naar de eeuwenoude bereidingswijze om groenten te fermenteren.

Er is een overvloed aan variëteiten op kimchi. De regio, het klimaat en het seizoen dragen allemaal bij aan de variëteit. En elke familie heeft zijn eigen recept. Kimchi bevat heel veel vitaminen, vezels en probiotica die zorgen voor een gezondere darmflora, een betere spijsvertering en gewichtscontrole. Het behoort samen met olijfolie, soja, yoghurt en linzen tot de vijf gezondste voedingsstoffen ter wereld. De opvallende gezondheid en ouderdom van de Koreaanse bevolking worden aan de gunstige effecten van kimchi toegeschreven.


Tijdens de boekpresentatie geeft Prof. Sarah Lebeer (microbiologe Universiteit Antwerpen) een presentatie over fermentatie en vertelt Ae Jin Huys over de Koreaanse keuken en de 'making of' van het boek.

Met proevertjes. 

Mogelijkheid tot aankoop van het boek.

ism Uitgeverij Lannoo.

Over de begeleiding

Er zijn nog plaatsen beschikbaar

Schrijf je in!

You must have Javascript enabled to use this form.

Tijdschrift Vormingplus

Bekijk ons herfstaanbod op Issuu.