Clash | De werkloosheidsuitkering in tijd beperken?

U bent hier

Home > Clash | De werkloosheidsuitkering in tijd beperken?

Wanneer

do, 15/10/2020 - 20:00 - 21:30
Voeg toe aan kalender2020-10-15 20:00:002020-10-15 21:30:00GMT+01:00Clash | De werkloosheidsuitkering in tijd beperken?Miriam Makebaplein 1 9000 Gent

Waar

Bibliotheek De Krook
Miriam Makebaplein 1
9000 Gent

Prijzen

Standaardprijs - 5.00
UiTPAS-kansentarief regio Gent - 1.00

Code: 20AS8761

Het al dan niet beperken van de werkloosheidsuitkering in de tijd, is één van de sociaal-economische debatten die met de regelmaat van de klok terugkeert. België is immers het enige EU-land waar werkzoekenden een leven lang een werkloosheidsuitkering kunnen krijgen. Is het met de huidige krapte op de arbeidsmarkt geen tijd om deze anomalie vaarwel te zeggen?

Tegenstanders wijzen er op dat dit debat bezoedeld is door het beeld van de werkonwillige werkloze die levenslang in een hangmat hangt. Dit beeld klopt al lang niet meer met de realiteit. Werklozen worden systematisch opgevolgd en geactiveerd en de uitkeringen dalen na verloop van tijd. Uitkeringen zijn bovendien een buffer tegen armoede, hieraan morrelen heeft onvermijdelijk gevolgen voor het armoederisico van kwetsbare mensen.


In Clash confronteren we verschillende opinies over een belangrijk maatschappelijk vraagstuk. Het debat krijgt vorm aan de hand van stellingen waar de twee gasten, maar ook de deelnemers zich kunnen over uitspreken. 

Welke argumenten kunnen jou het meest overtuigen of heb je zelf ook argumenten voor of tegen? Schrijf je dan zeker in voor dit actuele en relevante debat. 

Praktische info

De activiteit vindt plaats in Bibliotheek De Krook, lokaal De blauwe vogel - verdieping -1.

Partners

Bibliotheek De Krook

Over de begeleiding

Wim Van Lancker is professor sociaal werk en sociaal beleid aan het Centrum voor Sociologisch Onderzoek (KU Leuven). Hij specialiseerde zich in sociologie omdat wie de welvaartsstaat en het beleid begrijpt, ook de samenleving zelf beter begrijpt. Hij staat gekend als toonaangevend armoede expert en spreekt zich vaak uit in maatschappelijke debatten over de welvaartstaat.

Sonja Teughels is Senior Adviseur Arbeidsmarkt bij de werkgeversorganisatie VOKA

Janusz Vanhellemont is educatief stafmedewerker bij Vormingplus Gent-Eeklo.

Trefwoorden: Agendabibdekrook
Er zijn nog plaatsen beschikbaar

Tijdschrift Vormingplus

Bekijk ons herfstaanbod op Issuu.