Clash | Jacht: natuurbeheer of barbarij?

U bent hier

Home > Clash | Jacht: natuurbeheer of barbarij?

Een interactief debat over hete hangijzers

Wanneer

do, 26/04/2018 - 20:00 - 22:00
Voeg toe aan kalender2018-04-26 18:00:002018-04-26 20:00:00UTCClash | Jacht: natuurbeheer of barbarij?Miriam Makebaplein 1 9000 Gent

Waar

Bibliotheek De Krook
Miriam Makebaplein 1
9000 Gent

Prijzen

Standaardprijs - 5.00
Reductieprijs - 4.00
Sociale prijs - 2.50
Kansentarief UiTPAS Gent - 1.00

Code: 18AS5346

In Clash confronteren we twee tegengestelde opinies over een belangrijk maatschappelijk vraagstuk. Het debat krijgt vorm aan de hand van stellingen waar de twee gasten maar ook de deelnemers zich kunnen over uitspreken. Het debat over de jacht woedt volop, denken we maar aan de drijfjacht op everzwijnen, het debat over de jacht op vossen en het bekendmaken van de kaart van de jachtgebieden in Vlaanderen. Dieter De Mets voert het woord namens de belangenvereniging van Vlaamse jagers. Hij ziet de jacht als een vorm van natuurbeheer met een sterke traditie die vandaag nog altijd relevant is om de biodiversiteit in stand te houden en de overlast van sommige soorten als vos en everzwijnen in te perken. Knack-redacteur Dirk Draulans stelt zich vragen bij de meerwaarde van jacht als natuurbeheer en verbaast zich over het feit dat we als maatschappij nog steeds toelaten dat dieren worden neergeschoten voor de sport, in tijden van terrorisme en gevoeligheid aan dierenleed. Welke argumenten kunnen jou het meest overtuigen of heb je zelf ook argumenten voor of tegen? Schrijf je dan zeker in voor dit actuele en relevante debat. 

Praktische info

De activiteit vindt plaats in Bibliotheek De Krook - lokaal: De Blauwe Vogel (verdieping -1).

Bereikbaarheid Bibliotheek De Krook https://www.vormingplusgent-eeklo.be/faq#n116993

Partners

Bibliotheek De Krook

Over de begeleiding

Dieter Demets is projectmanager bij Hubertus Vereniging Vlaanderen, de belangenvereniging van de jagers in Vlaanderen

Dirk Draulans is bioloog, journalist en schrijver. Hij is doctor in de wetenschappen en werkte aan de universiteit van Oxford, waar hij zich bekwaamde in de gedragswetenschappen. Sinds 1987 is hij redacteur wetenschap bij Knack. Hij is auteur van talloze reisverslagen, boeken over biologie, natuur en evolutieleer maar ook van verschillende romans. Verder is hij een veelgevraagd commentator over wetenschappelijke onderwerpen in verschillende tv-programma’s en documentaires.

Online inschrijven is niet mogelijk voor deze activiteit.

Tijdschrift Vormingplus

Bekijk ons lenteaanbod op Issuu. 

Goed om weten (nieuwsbrief)

You must have Javascript enabled to use this form.