Clash | Verkiezingen of burgerinspraak?

U bent hier

Home > Clash | Verkiezingen of burgerinspraak?

Wanneer

do, 13/02/2020 - 20:00 - 21:30
Voeg toe aan kalender2020-02-13 20:00:002020-02-13 21:30:00GMT+01:00Clash | Verkiezingen of burgerinspraak?Miriam Makebaplein 1 9000 Gent

Waar

Bibliotheek De Krook
Miriam Makebaplein 1
9000 Gent

Prijzen

Standaardprijs - 5.00
UiTPAS-kansentarief regio Gent - 1.00

Code: 20AS7952

Bevindt onze democratie zich in een diepe crisis door electorale koorts, polarisering, particratie, kibbelkabinetten en besluitloosheid? Onze beide gasten weigeren alvast mee te gaan in het doemdenken maar het uitgangspunt van hun optimisme verschilt grondig.

Joel De Ceulaer is journalist en auteur van Hoera! De democratie is niet perfect. Voor hem zijn verdeeldheid en onvolmaaktheid eigen aan de democratie. Hij betreurt dat men door de crisissfeer die rond representatieve democratie heerst, men op zoek gaat naar alternatieven zoals deliberatieve democratie.

Filip De Rynck is professor bestuurskunde en co-auteur van De participatieve omslag. Hij vindt het net positief dat de representatieve democratie meer en meer verweven raakt met participatieve praktijken zoals het ondersteunen van burgerinitiatieven en het betrekken van burgers in de besluitvorming.


In Clash confronteren we verschillende opinies over een belangrijk maatschappelijk vraagstuk. Het debat krijgt vorm aan de hand van stellingen waar de twee gasten maar ook de deelnemers zich kunnen over uitspreken. 

Welke argumenten kunnen jou het meest overtuigen of heb je zelf ook argumenten voor of tegen? Schrijf je dan zeker in voor dit actuele en relevante debat. 

Praktische info

De activiteit vindt plaats in het krookcafé van Bibliotheek De Krook

Partners

Bibliotheek De Krook

Over de begeleiding

Joël De Ceulaer werkte onder meer voor Canvas, Knack en De Standaard, en is sinds januari 2016 senior writer bij De Morgen.

Janusz Vanhellemont is educatief stafmedewerker bij Vormingplus Gent-Eeklo.

Filip De Rynck is hoogleraar bestuurskunde aan de UGent. Gedurende zijn loopbaan is hij zowel als actieve burger, vormingswerker, coach en academicus bezig geweest met de lokale democratie.

Er zijn nog plaatsen beschikbaar

Tijdschrift Vormingplus

Bekijk ons winteraanbod op Issuu.