Commons tour

U bent hier

Home > Commons tour

Fietstocht langs burgerinitiatieven in Gent

Wanneer

za, 08/06/2019 - 14:00 - 17:00
Voeg toe aan kalender2019-06-08 14:00:002019-06-08 17:00:00GMT+01:00Commons tourVoor het station van Gent-Dampoort 9000 Gent

Waar

Startplaats Gent-Dampoort
Voor het station van Gent-Dampoort
9000 Gent

Prijzen

Standaardprijs - 10.00
Reductieprijs - 7.50
Sociale prijs - 5.00
Kansentarief UiTPAS Gent - 2.00

Code: 19AS6814

Commonsinitiatieven of burgerinitiatieven zitten in de lift. Gent ziet zichzelf als dé commonsstad van de toekomst. De stad ondersteunt deze initiatieven op verschillende manieren maar het initiatief en het beheer is in handen van geëngageerde burgers. De term commons’ (of ‘gemeengoed’) wijst erop dat deze initiatieven gedragen en beheerd worden door een gemeenschap.


Nathalie Snauwaert neemt je tijdens deze fietstour mee naar verschillende plekken waar commonsinitiatieven ontwikkeld en ondersteund worden, zoals de Pastory, Timelab, Herberg Macharius en DOK. Op iedere plek ontmoet je de mensen achter de initiatieven. Nathalie is zelf actief in DOK en Timelab. Je leert meer over hun praktijk, methodieken, successen en uitdagingen. Er is ook ruimte om concrete vragen te stellen onderweg, ook over de rol en de relatie met de stad in de verdere ontwikkeling van burgerinitiatieven.

Praktische info

We spreken af op de fietsparking van station Gent-Dampoort aan de container van Fietspunt Gent-Dampoort. Wie wil kan hier een fiets huren voor € 7. Gelieve een week vooraf te verwittigen als je een fiets wil huren. De fietstocht eindigt ook aan Gent-Dampoort.

Over de begeleiding

Nathalie Snauwaert is zelf een actieve commoner en is werkzaam in verschillende organisaties die ruimte en ondersteuning bieden aan commonsinitiatieven. Ze is ook initiator en inspirator van tal van bottom-upinitiatieven rond verduurzaming. Velen kennen haar van haar referentieproject Het Spilvarken.

Janusz Vanhellemont is educatief stafmedewerker bij Vormingplus Gent-Eeklo.

Er zijn nog plaatsen beschikbaar

Schrijf je in!

You must have Javascript enabled to use this form.

Tijdschrift Vormingplus

Bekijk ons zomeraanbod op Issuu.