Communicatiemedewerker (80%) gezocht

U bent hier

Home > Nieuws > Communicatiemedewerker (80%) gezocht

Ben jij een expert in sociale media? Heb je een vlotte pen, een creatieve aanpak en denk je zowel in woord als in beeld? En ben je een open persoon met een verfrissende kijk op online en offline communicatie en een grote passie voor strakke planningen? Dan hebben wij een deeltijdse job voor jou! Klik hier, of bekijk hieronder de jobbeschrijving en hoe je kan solliciteren.

 

Vormingplus Gent-Eeklo is een van de dertien regionale volkshogescholen in Vlaanderen en Brussel, die een waaier aan activiteiten voor volwassenen in de regio Gent-Eeklo organiseren. Dit aanbod speelt in op de behoeften van de inwoners en de maatschappelijke noden van de samenleving. Persoonlijke, sociale en culturele competenties bijbrengen en de deelname aan de samenleving stimuleren staat hierbij centraal, en er is ook bijzondere aandacht voor groepen die moeilijker hun weg naar vorming vinden. Deelnemers nemen vrijwillig deel in hun vrije tijd.
 
Als stafmedewerker communicatie werk je in en met een team van creatieve en gedreven collega’s. 
 
Meer informatie over de organisatie vind je op www.vormingplusgent-eeklo.be
 
Functie
 
Je bedenkt, plant en voert uit. Dit doe je voor de organisatie, de projecten, het driemaandelijkse tijdschrift en de webstek.
Je bedenkt strategische communicatieplannen op maat van elk project, het magazine en de organisatie.
Je plant in wanneer welk on- of offline communicatiemiddel verschijnt in overzichtelijke contentplanningen. 
Communicatie is een cruciaal onderdeel van onze werking. Daarom is overleg en samenwerking met de educatieve medewerkers en partners heel belangrijk. Op vlak van communicatie geef jij de aanzet en sta je open voor eventuele feedback.
Als communicatiemedewerker is er plaats voor jouw input: elk project krijgt een eigen strategie, eigen karakter en eigen visuele stijl. Die kan jij mee bepalen. 
Je doet het dagelijks beheer van de sociale mediakanalen. 
Je volgt al het drukwerk op van A tot Z.
 
Profiel
 
Je bent open en communicatief ingesteld. Je legt makkelijk contacten en bouwt vlot een breed netwerk uit.  
Je bent geduldig en een heuse teamspeler, met zin voor overleg en flexibiliteit. Je staat open voor input van collega’s en partners.
Je kan zelfstandig plannen en uitvoeren. Je bent organisatorisch erg sterk.
Je bent opgeleid en/of hebt gelijkgestelde ervaring in communicatiewetenschappen, communicatiemanagement, marketing, PR, publiciteit…
Je hebt ervaring met het uitdenken van communicatiestrategieën.
Je hebt voeling/ervaring met het werken in de non-profitsector.
Je hebt voeling/ervaring met projectmanagement.
Je bent goed thuis in het up-to-date houden van websites (drupal) en sociale media.
Je bent zeer vlot met diverse computerprogramma’s (Office, CRM, lay-out…).
Je kent de procedures van opvolging van een tijdschrift.
Je hebt een vlotte pen en schrijft zonder fouten.
Je kan op een originele manier aan de slag met diverse communicatie-instrumenten, on- en offline. 
Je bent volledig op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op vlak van onlinecommunicatie en weet deze op een originele en effectieve manier in te zetten.
Je kan goed overweg met digitale tools en pikt snel nieuwe dingen op.
 
Kerntaken
 
Je coördineert de totstandkoming van het periodiek tijdschrift.
Je houdt de website en sociale media up-to-date.
Je bent verantwoordelijk voor de nieuwsbrieven naar deelnemers en partners.
Je maakt in overleg met de educatieve medewerkers promotie voor projecten en activiteiten aan.
Je werkt mee vanuit je expertise in het uitdenken en ontwikkelen van communicatiestrategieën.
 
Aanbod
 
Een uitdagende en gevarieerde job binnen een enthousiast team en een boeiend werkkader.
Een open werksfeer met ruimte voor initiatief.
Mogelijkheid tot het volgen van vormingen die betrekking hebben tot je taken en functie.
Een deeltijds contract van onbepaalde duur (80%).
Een loon volgens de barema’s van PC 329.01 met inbegrip van een dertiende maand. Tot 10 jaar relevante ervaring kan meegenomen worden in de loonbespreking.
Tussenkomst in woon-werkverkeer.
Een fijne, vlot bereikbare werkplaats in het centrum van Gent, op tien minuten wandelen van het treinstation Gent-Dampoort.
 
 
Praktische gegevens
 
Mail jouw kandidatuur met CV en een motivatie uiterlijk op 7 december 2018 naar Steve Maes, steve.maes@vormingplus.be, algemeen coördinator Vormingplus Gent-Eeklo. Vermeld in het onderwerp van je mail je naam en de titel van de vacature. Op 11 december krijg je bericht of je al dan niet uitgenodigd wordt voor een verder (beslissend) gesprek op vrijdag 14 december. Hou er rekening mee dat je op die dag eventueel op gesprek zal komen.
 
Vormingplus Gent-Eeklo hecht belang aan diversiteit. Kwaliteiten van mensen zijn belangrijker dan leeftijd, geslacht of etnische afkomst. 
 
* Vormingplus Gent-Eeklo springt zorgvuldig om met jouw persoonsgegevens. Alle persoonsgegevens die je ons bezorgt in het kader van je sollicitatie (bv. adres, e-mail, geboortedatum, telefoonnummer, geslacht…) worden door Vormingplus Gent-Eeklo opgeslagen en verwerkt. We doen dit om met jou te kunnen communiceren over je sollicitatie en om te kunnen voldoen aan onze wettelijke verplichtingen bij een aanwerving. Jouw persoonsgegevens worden niet aan anderen doorgegeven, tenzij aan de nodige overheidsdiensten en het sociaal secretariaat in geval van aanwerving. We bewaren jouw gegevens tot vijf jaar na het laatste contact. Uiteraard heb je op elk moment het recht om jouw gegevens in te kijken, te laten aanpassen, te laten verwijderen, enz. Lees onze volledige privacyverklaring: www.vormingplusgent-eeklo.be/privacy

Tijdschrift Vormingplus

Bekijk ons winteraanbod op Issuu.