De enkelvoudige boekhouding in de vzw | Online sessie

U bent hier

Home > De enkelvoudige boekhouding in de vzw | Online sessie

Voor bestuurders en penningmeesters van micro vzw's

Wanneer

za, 17/10/2020 - 10:15 - 12:45
Voeg toe aan kalender2020-10-17 10:15:002020-10-17 12:45:00GMT+01:00De enkelvoudige boekhouding in de vzw | Online sessieIn mijn kot 9000 Gent

Waar

Thuis
In mijn kot
9000 Gent

Prijzen

Standaardprijs - 16.00
Reductieprijs - 12.00
Sociale prijs - 8.00
UiTPAS-kansentarief regio Gent - 3.20

Code: 20AS8802

Werkt jouw vereniging enkel met vrijwilligers? Hebben jullie minder dan zes werknemers? Is de waarde van de bezittingen en de schulden van de vereniging beperkt? Dan hoef je geen professionele boekhouder aan te spreken; een lid van de organisatie kan die taak gerust zelf opnemen.


We bespreken de bepalingen die gelden voor de enkelvoudige boekhouding en bekijken de algemene richtlijnen over het correct bijhouden van financiële gegevens. Zo kom je te weten hoe je een dagboek van ontvangsten en uitgaven bijhoudt, een inventaris aanmaakt en hoe de neerlegging van de jaarrekening verloopt. Dit alles in het kader van de vernieuwde regelgeving volgens het wetboek van vennootschappen en verenigingen. Je maakt kennis met een eenvoudige Excelmodule waarmee je niet alleen de boekhouding kan voeren, maar ook grotendeels de jaarrekening automatisch opmaakt. Basiskennis van Excel volstaat.

Praktische info

Dit is een online activiteit, via het platform Zoom. Je hebt een pc of tablet met camera, micro en een goede internetverbinding (kabel nog beter dan wifi) nodig om te kunnen deelnemen.
Voor de start van deze activiteit ontvang je de link en enkele tips als handleiding om in te loggen.

Partners

Bibliotheek De Krook

Over de begeleiding

"Van huis uit socio-cultureel vormingswerker, 35 jaar actief in managementsfuncties in de non-profit, expert in zakelijke beleidsdomeinen als boekhouding, verzekering, fiscaliteit, aansprakelijkheid en wat dies meer zij."

Er zijn nog plaatsen beschikbaar

Tijdschrift Vormingplus

Bekijk ons herfstaanbod op Issuu.