Digistatie | Back-up maken van je gegevens

U bent hier

Home > Digistatie | Back-up maken van je gegevens

Wanneer

ma, 07/05/2018 - 19:30 - 21:30
Voeg toe aan kalender2018-05-07 17:30:002018-05-07 19:30:00UTCDigistatie | Back-up maken van je gegevensDorp 28 9920 Lovendegem

Waar

Bibliotheek Lovendegem
Dorp 28
9920 Lovendegem

Prijzen

Standaardprijs - 10.00
Reductieprijs - 7.50
Sociale prijs - 5.00

Code: 18DM4161

Iedereen kent het verhaal van de gecrashte harddisk, de gestolen laptop, de in het toilet verzeilde smartphone. Voorgoed verdwenen zijn jouw waardevolle gegevens van foto’s, video's en documenten tot e-mails en contactpersonen. In deze demo gaan we na waar je bestanden zich bevinden: harde schijven, geheugenkaartjes, USB-sticks, mediaspeler, optische media (cd, dvd, blu-ray), of ergens bij een cloudopslagdienst. We maken de oefening voor pc's, laptops, tablets en smartphones. We gaan in op de meest elementaire back-upmaatregel: zorg ervoor dat je belangrijkste gegevens op minstens twee plaatsen bewaard worden door geregeld manueel te kopiëren of automatisch met behulp van cloudsynchronisatiediensten.Ten slotte stippen we de mogelijkheid aan van volwaardige, maar complexere, back-upmethodes op Windows 10 en Android. We leggen ook het onderscheid uit tussen back-ups en systeemherstel.

Partners

Bibliotheek Lovendegem

Over de begeleiding

In het dagelijks leven sta ik in het voor de gebruikersondersteuning en systeembeheer. Dit doe ik voor mijn collega's van de Stad Deinze. Uit mijn ervaring heb ik een grote databank opgebouwd van veelvoorkomende problemen en hun oplossing. Deze wil ik op een laagdrempelige manier delen. Hieruit is mijn bijberoep ontstaan, joachimleeman.be Digitale educatie - Computer services. Daarnaast ben ik ook gepassioneerd bezig met fotografie.

Er zijn nog plaatsen beschikbaar

Schrijf je in!

You must have Javascript enabled to use this form.

Tijdschrift Vormingplus

Bekijk ons lenteaanbod op Issuu. 

Goed om weten (nieuwsbrief)

You must have Javascript enabled to use this form.