Digistatie | Betalen met je smartphone

U bent hier

Home > Digistatie | Betalen met je smartphone

Wanneer

ma, 25/02/2019 - 19:30 - 21:30
Voeg toe aan kalender2019-02-25 19:30:002019-02-25 21:30:00GMT+01:00Digistatie | Betalen met je smartphoneMiriam Makebaplein 1 9000 Gent

Waar

Bibliotheek De Krook
Miriam Makebaplein 1
9000 Gent

Prijzen

Standaardprijs - 10.00
Reductieprijs - 7.50
Sociale prijs - 5.00
Kansentarief UiTPAS Gent - 2.00

Code: 19DM6433

In deze sessie demonstreren we het gebruik van 'KBC touch' (website + tablet-app) en 'KBC mobile' (smartphone-app). Veel van de besproken functies vind je ook terug in de websites en apps van andere banken:

  • basisfuncties als verrichtingen controleren, overschrijvingen, beheer van automatische opdrachten, beheer van begunstigden
  • 'scashen' (met twee smartphones snel via een QR-code geld overschrijven)
  • online betalen bij webshops
  • geld afhalen met MobileCash aan de betaalterminal.

In een tweede luik gaan we dieper in op nieuwe betalingssystemen. Zoals op veel plaatsen ter wereld is cash geld ook in België al jaren op zijn retour. In Japan, Zuid-Korea en de VS doet men al volop aan 'contactloos betalen' (NFC). In Afrika worden microbetalingen via SMS geregeld. Nieuwe betaalmiddelen zullen uiteindelijk ook hier doorbreken.

Praktische info

Deze activiteit vindt plaats in lokaal De verwondering-Digilab - verdieping +2

Partners

Bibliotheek De Krook
Digitaal.Talent@Gent

Over de begeleiding

In het dagelijks leven sta ik in het voor de gebruikersondersteuning en systeembeheer. Dit doe ik voor mijn collega's van de Stad Deinze. Uit mijn ervaring heb ik een grote databank opgebouwd van veelvoorkomende problemen en hun oplossing. Deze wil ik op een laagdrempelige manier delen. Hieruit is mijn bijberoep ontstaan, joachimleeman.be Digitale educatie - Computer services. Daarnaast ben ik ook gepassioneerd bezig met fotografie.

Er zijn nog plaatsen beschikbaar

Schrijf je in!

You must have Javascript enabled to use this form.

Tijdschrift Vormingplus

Bekijk ons winteraanbod op Issuu.