Digistatie | Bewust omgaan met privacy en veiligheid online

U bent hier

Home > Digistatie | Bewust omgaan met privacy en veiligheid online

Wanneer

za, 09/11/2019 - 10:15 - 12:15
Voeg toe aan kalender2019-11-09 10:15:002019-11-09 12:15:00GMT+01:00Digistatie | Bewust omgaan met privacy en veiligheid onlineMiriam Makebaplein 1 9000 Gent

Waar

Bibliotheek De Krook
Miriam Makebaplein 1
9000 Gent

Prijzen

Standaardprijs - 10.00
Reductieprijs - 7.50
Sociale prijs - 5.00
Kansentarief UiTPAS Gent - 2.00

Code: 19DM7311

Voor de meeste mensen is online gaan een evidentie geworden, we kunnen zelfs niet meer zonder. We shoppen, liken en posten zowat alle dagen online. Maar meer en meer komen de donkere kantjes van het internet naar boven in de media: het regent schandalen en waarschuwingen dat je privacy te grabbel wordt gegooid. Je zit dan ook wellicht met tal van vragen, zoals: wat doen internetreuzen zoals Facebook en Google met mijn persoonlijke data? Wat houden ze bij van mij? Hoe zit dat nu met het proberen beïnvloeden van ons stemgedrag? Wie zit er achter fake news? Hoe zit het met gezichtsherkenning en andere vormen van artificiële intelligentie? Wat moet ik doen als ik e-mails krijg waarin ik afgeperst wordt? Wat is dat nu juist, GDPR? Hoe kan ik mijn privacy beschermen en toch online actief blijven? Wat zijn mijn rechten? Hoe hou ik mijn accounts veilig? 

Praktische info

Deze activiteit vindt plaats in Bibliotheek De Krook, lokaal De verwondering-Digilab - verdieping +2

Partners

Bibliotheek De Krook
Digitaal.Talent@Gent

Over de begeleiding

Luc doceert aan de AP Hogeschool Antwerpen en aan de Erasmus Hogeschool Brussel. Zijn specialisaties zijn digitale trends, innovatietechnieken, ondernemen en projectmanagement van softwareontwikkeling. Als freelance consultant helpt hij organisaties om hun digitale strategie uit te stippelen én te implementeren. Hij is een enthousiaste fietser en zeiler. Als early adopter experimenteert hij ook in zijn vrije tijd graag met de nieuwste digitale tools.

Er zijn nog plaatsen beschikbaar

Schrijf je in!

You must have Javascript enabled to use this form.

Tijdschrift Vormingplus

Bekijk ons herfstaanbod op Issuu.