Digistatie | Digitaal uitstippelen van fiets- en wandelroutes

U bent hier

Home > Digistatie | Digitaal uitstippelen van fiets- en wandelroutes

Wanneer

di, 21/05/2019 - 19:30 - 21:30
Voeg toe aan kalender2019-05-21 19:30:002019-05-21 21:30:00GMT+01:00Digistatie | Digitaal uitstippelen van fiets- en wandelroutesVeldstraat 53 9910 Knesselare

Waar

Bibliotheek Knesselare
Veldstraat 53
9910 Knesselare

Prijzen

Standaardprijs - 10.00
Reductieprijs - 7.50
Sociale prijs - 5.00

Code: 19DM5895

Veel toerfietsers en hikers ruilen hun papieren fiets- en stafkaarten in voor digitale kaarten. Maar in vergelijking met GPS-navigatie in de auto is het digitaal uitstippelen van unieke fiets- en wandelroutes toch minder evident. Het aanbod aan websites, apps, toestellen en kaarttypes is immers zo groot, dat je als nieuwkomer het bos niet meer door de bomen ziet. In deze Digistatie helpen we je om te bepalen welke tools voor jou het meest geschikt zijn. We demonstreren sites waarmee je zelf een route kan uitstippelen en hoe je die route dan kan overzetten naar je smartphone of GPS. We zoeken uit of je de computer thuis kan skippen en ineens alles op je smartphone kan plannen. We ontdekken het aanbod aan routes die je kant-en-klaar online kan downloaden. We bekijken routeplanners die gebruik maken van knooppunten. We evalueren of het zinvol is om te investeren in een fiets- of wandel-GPS, en of je voldoende hebt aan je vertrouwde smartphone. Ten slotte gaan we in op de massa aan fitnessdata die je er gratis bovenop krijgt wanneer je digitaal gaat.

Partners

Bibliotheek Knesselare

Over de begeleiding

Luc doceert aan de AP Hogeschool Antwerpen en aan de Erasmus Hogeschool Brussel. Zijn specialisaties zijn digitale trends, innovatietechnieken, ondernemen en projectmanagement van softwareontwikkeling. Als freelance consultant helpt hij organisaties om hun digitale strategie uit te stippelen én te implementeren. Hij is een enthousiaste fietser en zeiler. Als early adopter experimenteert hij ook in zijn vrije tijd graag met de nieuwste digitale tools.

Trefwoorden: Vrijwilliger
Er zijn nog plaatsen beschikbaar

Schrijf je in!

You must have Javascript enabled to use this form.

Tijdschrift Vormingplus

Bekijk ons lente aanbod op Issuu.