Digistatie | Fotomanipulatie in de media

U bent hier

Home > Digistatie | Fotomanipulatie in de media

Wanneer

do, 28/03/2019 - 19:30 - 21:30
Voeg toe aan kalender2019-03-28 19:30:002019-03-28 21:30:00GMT+01:00Digistatie | Fotomanipulatie in de mediaBrandegems Ham 5 9820 Merelbeke

Waar

Gemeenschapscentrum 't Groenendal
Brandegems Ham 5
9820 Merelbeke

Prijzen

Standaardprijs - 10.00
Reductieprijs - 7.50
Sociale prijs - 5.00
Kansentarief UiTPAS Gent - 2.00

Code: 19DM5859

Met de (over)gefotoshopte beelden van mannequins en fotomodellen zijn we stilaan vertrouwd. We beseffen ook dat reclamefoto’s uitvoerig bewerkt zijn om producten fraaier voor te stellen. Problematisch wordt het echter wanneer dergelijke postproductie met persfoto’s gebeurt. Kunnen we nog vertrouwen hebben in de beeldinformatiestroom die we elke dag te zien krijgen? Hoe kunnen we echt nieuws van ‘fake news’ onderscheiden in deze wereld waarin hoogtechnologische digitale beeldmanipulatie binnen ieders bereik ligt? Tijdens deze lezing gaan we dieper in op ethische kwesties en kijken we met een kritische blik naar wat ons dagelijks aan beeldinformatie wordt voorgeschoteld. Deze lezing is niet enkel bedoeld voor (amateur)fotografen, maar voor iedereen die graag met een scherpe en lichtjes argwanende blik naar de media kijkt.

Partners

Gemeente Merelbeke, dienst Cultuur

Over de begeleiding

Lukas Roels start zijn loopbaan als persfotograaf na studies aan de Academie van Gent. Later gaat hij als docent aan het werk. Hij geeft voornamelijk les in het volwassenenonderwijs en organiseert workshops en stages in binnen- en buitenland. Ook als kunstenaar is hij actief. Met exposities tot in Melbourne is zijn vrij werk voor velen niet onbekend. In 2011 wordt zijn eerste boek gepubliceerd. Zijn specialiteit is ‘available light’ fotografie: het werken met het aanwezige licht, meestal in een sober maar stijlvol zwart-wit.

Er zijn nog plaatsen beschikbaar

Schrijf je in!

You must have Javascript enabled to use this form.

Tijdschrift Vormingplus

Bekijk ons winteraanbod op Issuu.