Digistatie | Gezondheidsapps

U bent hier

Home > Digistatie | Gezondheidsapps

Wanneer

za, 11/05/2019 - 10:00 - 12:00
Voeg toe aan kalender2019-05-11 10:00:002019-05-11 12:00:00GMT+01:00Digistatie | GezondheidsappsGentpoortstraat 1 9800 Deinze

Waar

Bibliotheek Deinze
Gentpoortstraat 1
9800 Deinze

Prijzen

Standaardprijs - 5.00
Reductieprijs - 4.00
Sociale prijs - 2.50

Code: 19DM6446

Sommige apps toveren je smartphone of tablet om in een hartslagmeter, een stappenteller of een slaapcoach. Andere apps helpen je om te stoppen met roken of geven een seintje wanneer het tijd is voor je medicijnen. Soms stellen apps zelf een diagnose. Echt betrouwbaar en accuraat zijn deze gezondheidsapps echter zelden, ook niet in combinatie met 'activiteitstrackers'. Bovendien is er geen controle op de medische inhoud en bestaat er nog geen keurmerk. Iedereen die dat wil kan een gezondheidsapp op de markt brengen, ook kwakzalvers of mensen zonder kennis van zaken. Maar dat betekent nog niet dat alle gezondheidsapps en -gadgets waardeloos zijn. In deze demo/lezing brengen we het nut van gezondheidsapps terug tot de juiste dimensies. We geven een overzicht van 'eHealth'-apps en -apparaten en staan stil bij privacyvraagstukken. Tot slot zoomen we verder uit om de weg te wijzen naar betrouwbare medische informatie online: een kritische houding is hierbij onontbeerlijk.

Partners

Bibliotheek Deinze

Over de begeleiding

Mathias Algoet is een van de drijvende krachten achter ‘Appstublieft’: een project dat Vlamingen meer vertrouwd wil maken met apps, smartphones en tablets. Samen met zijn collega Kristof D’hanens schreef hij hierover verschillende boeken.

Er zijn nog plaatsen beschikbaar

Schrijf je in!

You must have Javascript enabled to use this form.

Tijdschrift Vormingplus

Bekijk ons lente aanbod op Issuu.