Digistatie | Smart home: hoe begin ik eraan?

U bent hier

Home > Digistatie | Smart home: hoe begin ik eraan?

Wanneer

za, 07/12/2019 - 10:15 - 12:15
Voeg toe aan kalender2019-12-07 10:15:002019-12-07 12:15:00GMT+01:00Digistatie | Smart home: hoe begin ik eraan?Miriam Makebaplein 1 9000 Gent

Waar

Bibliotheek De Krook
Miriam Makebaplein 1
9000 Gent

Prijzen

Standaardprijs - 10.00
Reductieprijs - 7.50
Sociale prijs - 5.00
Kansentarief UiTPAS Gent - 2.00

Code: 19DM7308

Steeds meer toestellen in huis worden ’smart’: verlichting, camera’s, deurbellen, thermostaten en zelfs luidsprekers krijgen een internetconnectie ingebouwd, waardoor je ze van op afstand kan bedienen. Home automation wordt zo een stuk toegankelijker en goedkoper dan tot nu toe het geval was. We overlopen enkele populaire toepassingen voor consumenten zoals domotica, beveiliging en home entertainment. We leggen uit hoe je de voice assistants zoals Siri en Google Assistant op je smartphone kan gebruiken om je slimme toestellen te bedienen en te automatiseren.

Aangezien de verschillende aanbieders elk werken met een eigen standaard, is het belangrijk stil te staan bij die keuze. We geven in deze digistatie praktische tips hoe je best te werk gaat als je start met je eigen smart home. We leggen je ook uit hoe je klein kan starten met enkele slimme toestellen, om zo eerst uit te maken of het iets voor jou is of niet.  

Praktische info

Deze activiteit vindt plaats in Bibliotheek De Krook, lokaal De verwondering-Digilab - verdieping +2

Partners

Digitaal.Talent@Gent
Bibliotheek De Krook

Over de begeleiding

Luc doceert aan de AP Hogeschool Antwerpen en aan de Erasmus Hogeschool Brussel. Zijn specialisaties zijn digitale trends, innovatietechnieken, ondernemen en projectmanagement van softwareontwikkeling. Als freelance consultant helpt hij organisaties om hun digitale strategie uit te stippelen én te implementeren. Hij is een enthousiaste fietser en zeiler. Als early adopter experimenteert hij ook in zijn vrije tijd graag met de nieuwste digitale tools.

Er zijn nog plaatsen beschikbaar

Schrijf je in!

You must have Javascript enabled to use this form.

Tijdschrift Vormingplus

Bekijk ons herfstaanbod op Issuu.