Digistatie | Virtual Reality en Augmented Reality

U bent hier

Home > Digistatie | Virtual Reality en Augmented Reality

Praktische mogelijkheden en beperkingen

Wanneer

za, 13/03/2021 - 10:00 - 12:00
Voeg toe aan kalender2021-03-13 10:00:002021-03-13 12:00:00GMT+01:00Digistatie | Virtual Reality en Augmented RealityGentpoortstraat 1 9800 Deinze

Waar

Bibliotheek Deinze
Gentpoortstraat 1
9800 Deinze

Prijzen

Standaardprijs - 5.00
Reductieprijs - 4.00
Sociale prijs - 2.50

Code: 21DM8695

In deze digistatie kijken we, voorbij de hype, naar de huidige mogelijkheden van Virtual Reality (VR) & Augmented Reality (AR). We tonen praktische voorbeelden die je vandaag als consument kan gebruiken. We wegen af of je misschien beter gebruik maakt van VR- & AR-apps op je smartphone of tablet in plaats van een dure gespecialiseerde bril te kopen. We staan even stil bij de talrijke games die er op dit gebied beschikbaar zijn, maar we kijken vooral naar de andere toepassingen die mogelijk worden door deze nieuwe technologie: immersive storytelling, educatieve toepassingen, navigatiehulpmiddelen, alternatieve user interfaces … Dit is geen sessie gericht op fanatieke gamers, wel op ‘normale’ gebruikers van digitale technologie die zicht willen krijgen op de te verwachten impact van AR & VR.

Partners

Bibliotheek Deinze

Over de begeleiding

Luc doceert aan de AP Hogeschool Antwerpen en aan de Erasmus Hogeschool Brussel. Zijn specialisaties zijn digitale trends, innovatietechnieken, ondernemen en projectmanagement van softwareontwikkeling. Als freelance consultant helpt hij organisaties om hun digitale strategie uit te stippelen én te implementeren. Hij is een enthousiaste fietser en zeiler. Als early adopter experimenteert hij ook in zijn vrije tijd graag met de nieuwste digitale tools.

Trefwoorden: 3D, AR, Digitale Trends, Oculus, VR
Er zijn nog plaatsen beschikbaar

Tijdschrift Vormingplus

Bekijk ons herfstaanbod op Issuu.