Duurzaam en sociaal

U bent hier

Home > Duurzaam en sociaal

Wanneer

di, 07/05/2019 - 20:00 - 22:00
Voeg toe aan kalender2019-05-07 20:00:002019-05-07 22:00:00GMT+01:00Duurzaam en sociaalBrandegems Ham 5 9820 Merelbeke

Waar

Gemeenschapscentrum 't Groenendal
Brandegems Ham 5
9820 Merelbeke

Prijzen

Standaardprijs - 5.00
Kansentarief UiTPAS Gent - 1.00

Code: 19AS6821

Lange tijd leken sociale strijd, inzet voor het milieu en Noord-Zuidthema’s haast aparte werelden. Nochtans is de samenhang groot. Klimaatacties én solidariteit met de allerzwaksten leiden allebei naar een meer duurzame wereld. Hoe dat precies kan, vertellen we je graag aan de hand van verhalen uit de sociale economie, met De Kringwinkel als belangrijkste voorbeeld.  We bespreken de heel concrete aanpak van verbinding tussen sociale tewerkstelling en milieudoelstellingen, maar zoomen ook uit naar de politieke en economische context. Nieuwe trends in consumptiegedrag, frisse businessmodellen en andere economische visies zoals de donuteconomie en ‘economy for the common good’ passeren de revue. We luisteren vooral ook heel graag naar jullie ideeën en vragen en maken er zo een boeiende avond van. 

Partners

GROS Merelbeke
GROS Melle
GROS Oosterzele

Over de begeleiding

Liesbeth De Schamphelaere is communicatieadviseur voor De Kringwinkel. Ze is een geboren verhalenverteller die na een loopbaan in de media resoluut koos voor een job in functie van een duurzamer wereld

Tom Wouters werkte in verschillende social profitorganisaties en was enkele jaren hoofd vrijwilligersbeweging bij Oxfam-Wereldwinkels. Nu werkt hij als stafmedewerker beleid mee aan de transitie naar een circulaire economie. Beiden strijden ze tegen alle vormen van verspilling, zowel van grondstoffen als van menselijk talent.

Er zijn nog plaatsen beschikbaar

Schrijf je in!

You must have Javascript enabled to use this form.

Tijdschrift Vormingplus

Bekijk ons lente aanbod op Issuu.