Duurzame mobiliteit in Gent 2.0

U bent hier

Home > Duurzame mobiliteit in Gent 2.0

Debat over de volgende stappen naar duurzame mobiliteit in Gent

Wanneer

ma, 17/02/2020 - 19:30 - 21:00
Voeg toe aan kalender2020-02-17 19:30:002020-02-17 21:00:00GMT+01:00Duurzame mobiliteit in Gent 2.0Miriam Makebaplein 1 9000 Gent

Waar

Bibliotheek De Krook
Miriam Makebaplein 1
9000 Gent

Prijzen

Gratis - 0.00

Code: 20AS7561

Sinds de invoering van het circulatieplan voor de binnenstad, wordt Gent in heel Vlaanderen en daarbuiten geprezen als een voorbeeld op het gebied van duurzame mobiliteit. Gentenaars kiezen nu ook meer voor de fiets en het openbaar vervoer, de luchtkwaliteit is verbeterd en het aantal ongevallen gedaald. Toch is het niet het moment om op de lauweren te gaan rusten. Wakkere burgers in alle deelgemeenten zijn nog steeds bezorgd over de verkeersveiligheid van zwakke weggebruikers en de luchtkwaliteit en vragen bijkomende maatregelen. Burgers, beleidsmakers en experts gaan met elkaar in debat over de volgende stappen die nodig zijn om de voortrekkersrol van Gent te behouden.

Praktische info

De activiteit vindt plaats in Bibliotheek De Krook - lokaal De blauwe vogel - verdieping -1.

Partners

Bibliotheek De Krook
Gents MilieuFront

Over de begeleiding

Ann Plas is kabinetschef van Filip Watteeuw, schepen van mobiliteit, stedenbouw en publieke ruimte voor de stad Gent.

Caroline Maes is vervoersregiomanger bij De Lijn voor de regio Gent.

Trui De Maré is journaliste bij VRT NWS. Ze bericht vooral over sociaal-economische thema"s.

Jochen Goekint is adviseur mobiliteit bij de studiedienst van UNIZO en lid van de Vlaamse Mobiliteitsraad.
Hij is er verantwoordelijk visieontwikkeling, advies en begeleiding rond mobiliteitsthema's. in de brede zin van het woord (duurzame en nieuwe mobiliteit, basismobiliteit en -bereikbaarheid, alternatieven, hinder door werken...). Hij doet ook aan ondersteuning, belangenbehartiging en advies aan overheden, UNIZO-collega's, ondernemersverenigingen en ondernemers over mobiliteits- en parkeerbeleid, hinder door openbare werken en wetgeving.

Frank Witlox behaalde een Doctoraatsdiploma in Ruimtelijke Planning (Technische Universiteit Eindhoven) en Masterdiploma’s in Toegepaste Economie en Maritieme Wetenschappen (Beide aan Universiteit Antwerpen). Frank is momenteel professor Economische Geografie aan de Vakgroep Geografie (Universiteit Gent). Daarnaast is hij ook visiting professor aan de Vakgroep Geografie van de Universiteit van Tartu, gedeeld directeur van het Globalisering en WereldSteden (GaWC) onderzoeksnetwerk en directeur van de ‘doctoral schools’ van de natuurlijke wetenschappen (Universiteit Gent). Hij is actief in de onderzoeksdisciplines Transporteconomie, Stedelijk design en urbanisatie en Mobiliteit en transport.

Er zijn nog plaatsen beschikbaar

Tijdschrift Vormingplus

Bekijk ons winteraanbod op Issuu.