Een goedgevuld najaar

U bent hier

Home > Nieuws > Een goedgevuld najaar

Nog voor het vallen van het eerste blad dwarrelt het herfstaanbod van Vormingplus Gent-Eeklo in je brievenbus. De lijvige editie van ons kwartaaltijdschrift wil je nu al inspiratie geven voor je najaarskalender. Vind je het moeilijk kiezen uit de meer dan 150 activiteiten? Een tip: haal de kalender in het midden (pagina 23 t.e.m. 26) eruit en gebruik hem als leidraad en notitieblad tijdens het bladeren.

Let vooral op onze nieuwe formats in Bibliotheek De Krook. In Quotes legt Tina De Gendt non-fictieschrijvers over hun recentste boek op de rooster. Clash is een stellingenspel waarin je samen met enkele experts zelf je positie t.o.v. een onderwerp kan innemen. Het debat over het basisinkomen belooft nu al de moeite te worden. Verder vieren we het Mondriaanjaar met een voorbereiding op de daguitstap naar Den Haag en een filosofieworkshop over de rationele wereld van Mondriaan en de zijnen. Maar ook de formules die we het afgelopen jaar uittesten keren terug: de maandelijkse filmbabbel in Film Fest Gent Talkies, Zin op Zondag, de Digistaties en het makerslab. Ook kom je alles te weten over de resultaten van het project Airbezen, de voorstelling van Jean Paul Van Bendegems boek Verdwaalde Stad (schrijf je snel in, toegang is gratis!), een activiteitenreeks rond dementie, privacy en kinderrechten in Deinze

En zag je welk nieuwtje er op de cover staat? Dat klopt, wij gaan verhuizen! Na twaalf jaar in de Reigerstraat achter het Sint-Pietersstation te hebben vertoefd, trekken we met ons hebben en houden naar Visserij 106/1 in Gent. Vanaf 12 september wordt dat ons nieuwe werkadres. Toekomstige buurvrouw en Dzjambo-vrijwilligster Gilberte Geladi vertelt in ons tijdschrift alvast hoe hard ze ernaar uitkijkt. 

Het nieuwe nummer kun je hier online lezen. In Bibliotheek De Krook, de Gentse bibliotheekfilialen, alle bibliotheken in de regio of bij Vormingplus (nog even in Reigerstraat 8, vanaf 12 september in Visserij 106/1) kun je ook een papieren versie bemachtigen.  

Omdat Vormingplus Gent-Eeklo veel belang hecht aan wat jij vindt en denkt over maatschappelijke thema's, het aanbod en onze talrijke projecten, maken we veel ruimte vrij in het tijdschrift om cursisten, deelnemers, vrijwilligers, begeleiders, partners en sprekers aan het woord te laten. Heb jij een bijzondere herinnering aan een activiteit of iets anders te vertellen? Aarzel dan niet om ons te contacteren. Wie weet zetten we jou in één van de volgende edities in de kijker. 

Tijdschrift Vormingplus

Bekijk ons winteraanbod op Issuu.