Tijdens een filocafé stap je bereidwillig en enthousiast in een filosofisch denkavontuur in groep. Samen trachten we een zoekende en open dialoog te voeren rond een zelfgekozen filosofische kwestie. We gaan dieper in op gedachten, meningen en overtuigingen. Het Filocafé wordt ondersteund door een ervaren gespreksbegeleider. Uitgangspunt zijn filosofische vragen en gebeurtenissen die jou bezighouden: hoe vrij is onze huidige samenleving? Bestaan er slechte mensen? Hoe weet je wat je weet? etc. Iedereen is welkom om mee te filosoferen of te luisteren. De filosofische vraag die we onderzoeken wordt ter plaatse bepaald door de aanwezigen.
Filocafé Gent | Online sessie - Maart 2021
U bent hier
Wanneer
Waar
ThuisPrijzen
Code: 21CF9281
Praktische info
Dit is een online activiteit, via het platform Zoom. Je hebt een pc of tablet met camera en micro en een goeie internetverbinding (kabel nog beter dan wifi) nodig om te kunnen deelnemen.
Je ontvangt ten laatste één dag voor de sessie de link en enkele tips als handleiding om in te loggen.
Partners
Over de begeleiding
Alex Klijn (1969) Mijn intentie is om een eindje met mensen mee te wandelen op de weg van het goede leven. Om vrijer te worden door inzicht te verwerven in de patronen van ons leven en onze plaats in een groter geheel. Om steeds meer begrip op te brengen voor de anderen én voor onszelf. Om te groeien in wijsheid…
Hiervoor combineer ik mindfulness- met Socratische dialoogtechnieken: samen met de opdrachtgever wordt een gepaste werkvorm gekozen om met aandacht en mildheid te onderzoeken wat écht van belang is.
Soms is de workshop een klassieke mindfulnesstraining of een zuiver Socratisch gesprek maar vaak zijn het mengvormen. Deze zijn variërend van “comtemplatief” tot “energiek” en kunnen algemeen onderzoekend zijn of een specifiek thema behandelen.
Er wordt telkens gemikt op één of meerdere van de volgende doelstellingen:
- bevorderen van open dialoog en communicatie
- beter zorgen voor jezelf en anderen
- groeien in zelfkennis en daadkracht
De kernvraag luidt: “wat doet jouw hart sneller slaan?”