Fiscaliteit voor de micro-vzw | Online sessie

U bent hier

Home > Fiscaliteit voor de micro-vzw | Online sessie

Voor bestuurders en vrijwilligers van micro-vzw's en verenigingen

Wanneer

ma, 09/11/2020 - 19:30 - 22:00
Voeg toe aan kalender2020-11-09 19:30:002020-11-09 22:00:00GMT+01:00Fiscaliteit voor de micro-vzw | Online sessieIn mijn kot 9000 Gent

Waar

Thuis
In mijn kot
9000 Gent

Prijzen

Standaardprijs - 16.00
Reductieprijs - 12.00
Sociale prijs - 8.00
UiTPAS-kansentarief regio Gent - 3.20

Code: 20AS8804

We reiken je een algemeen kader aan over de fiscaliteit van de vzw, zodat je zicht krijgt op de fiscale plichten waaraan een vzw onderworpen kan zijn. We gaan na voor welke verrichtingen de vzw al dan niet onder de rechtspersonenbelasting valt en hoe je je kan verhouden tot de btw-regelgeving. Hoe zit het met vennootschapsbelasting voor al dan niet gedeeltelijk commercieel actieve vzw’s ? Wat moet je aan de fiscus melden over honoraria en vergoedingen die je uitbetaalt? Wat zijn de bepalingen voor verkoop op activiteiten, voor vrijwilligersvergoedingen en sponsoring? Hoe zit het met attesten voor de aftrekbaarheid van giften? Dit alles binnen het kader van de vernieuwde regelgeving in het wetboek van vennootschappen en verenigingen. We geven de ruimte voor vragen en uitwisseling.


Praktische info

Dit is een online activiteit, via het platform Zoom. Je hebt een pc of tablet met camera, micro en een goede internetverbinding (kabel nog beter dan wifi) nodig om te kunnen deelnemen.
Voor de start van deze activiteit ontvang je de link en enkele tips als handleiding om in te loggen.

Partners

Bibliotheek De Krook

Over de begeleiding

"Van huis uit socio-cultureel vormingswerker, 35 jaar actief in managementsfuncties in de non-profit, expert in zakelijke beleidsdomeinen als boekhouding, verzekering, fiscaliteit, aansprakelijkheid en wat dies meer zij."

Er zijn nog plaatsen beschikbaar

Tijdschrift Vormingplus

Bekijk ons herfstaanbod op Issuu.