Gentlezing | De Vierkante Kilometer | Online streaming via Zoom

U bent hier

Home > Gentlezing | De Vierkante Kilometer | Online streaming via Zoom

Tina De Gendt over verborgen stadsgeschiedenissen

Wanneer

do, 25/02/2021 - 19:30 - 21:00
Voeg toe aan kalender2021-02-25 19:30:002021-02-25 21:00:00GMT+01:00Gentlezing | De Vierkante Kilometer | Online streaming via ZoomIn mijn kot 9000 Gent

Waar

Thuis
In mijn kot
9000 Gent

Prijzen

Standaardprijs - 5.00
UiTPAS-kansentarief regio Gent - 1.00

Code: 21AS9284

Dit is de inschrijvingspagina voor wie online wil deelnemen. Er is ook een inschrijvingspagina voor wie de lezing live wil zien (beperkt aantal plaatsen) Klik hier voor info en inschrijvingen.

De volgende jaren reist historica Tina De Gendt de 19de-eeuwse gordel van Gent af op zoek naar ‘verborgen stadsgeschiedenissen’. In opdracht van het STAM – Stadsmuseum Gent - haalt ze wijk per wijk, vierkante kilometer per vierkante kilometer, schatten naar boven: verhalen die dreigen vergeten te worden en erfgoed dat dreigt verloren te gaan. Tussen 2018 en 2020 deed Tina al residenties in de Voormuide, de Brugse Poort en het Rabot. In deze superdiverse wijken ging ze telkens samen met buurtbewoners op zoek naar verhalen van lang en niet zo lang geleden. Over Rifboys en Grijze Zusters, moskeeën en kerken, de transitwijken van de stad. In deze lezing licht ze een tipje van de sluier op, in afwachting van haar boek ‘De Poorten’.

‘De vierkante kilometer’ is een project van het STAM en is vanaf 21 november 2020 te zien op het gratis toegankelijke ‘plein’ van het vernieuwde STAM. Meer info op www.stamgent.be

Praktische info

Dit is de inschrijvingspagina voor wie online wil deelnemen via Zoom. Er is ook een inschrijvingspagina voor wie de lezing live wil volgen (beperkt aantal plaatsen).

Je hebt een pc, tablet of een smartphone en goede internetverbinding (kabel nog beter dan wifi) nodig om te kunnen deelnemen.
Voor de start van deze activiteit ontvang je de link en enkele tips als handleiding om in te loggen.

Partners

Bibliotheek De Krook

Over de begeleiding

Er zijn nog plaatsen beschikbaar

Tijdschrift Vormingplus

Bekijk ons herfstaanbod op Issuu.