Guislainlezing | Op losse schroeven

U bent hier

Home > Guislainlezing | Op losse schroeven

Over zenuwpezen, zwartkijkers en zielenknijpers. Lezing in het kader van de Guislaintentoonstelling 'Op losse schroeven'

Wanneer

di, 11/02/2020 - 12:30 - 13:30
Voeg toe aan kalender2020-02-11 12:30:002020-02-11 13:30:00GMT+01:00Guislainlezing | Op losse schroevenMiriam Makebaplein 1 9000 Gent

Waar

Bibliotheek De Krook
Miriam Makebaplein 1
9000 Gent

Prijzen

Standaardprijs - 5.00
UiTPAS-kansentarief regio Gent - 1.00

Code: 20CF7828

Medewerkers van het Museum Dr. Guislain spreken over de geschiedenis van het museum en de psychiatrie naar aanleiding van de nieuwe thematische indeling van de collectie. 


Op losse schroeven, de nieuwe collectiepresentatie, vertelt het verhaal van narren, dollen en waanzinnigen, maar benadrukt ook het belang van psychisch welzijn in een steeds complexer wordende maatschappij. In vijf thema’s ontleedt de collectie ‘dat andere’, dat ons tegelijk verstoort en fascineert. ‘Abnormaal’ gedrag werd lange tijd opgesloten in imposante gestichten, maar vandaag reikt psychische zorg ver buiten die muren. Wat is de invloed van machtsrelaties in de psychiatrie? Welke labels bestaan er die zowel hulp als hindernis zijn? De lezing stelt de tweedeling tussen lichaam en geest ter discussie en toont hoe verbeelding inzicht brengt en het onzegbare zichtbaar maakt. Klik ook door naar het dossier van Bibliotheek De Krook met leestips.

Een initiatief van het Museum Dr. Guislain, UGent. Vakgroep Letterkunde (Afdeling Nederlands), Bibliotheek De Krook en Vormingplus Gent-Eeklo. 

Praktische info

Deze activiteit vindt plaats in Bibliotheek De Krook, lokaal De blauwe vogel - verdieping -1.

Partners

Museum Dr. Guislain
UGent - Vakgroep Letterkunde
Bibliotheek De Krook

Over de begeleiding

Er zijn nog plaatsen beschikbaar

Tijdschrift Vormingplus

Bekijk ons winteraanbod op Issuu.