Hetty Helsmoortel | De revolutionaire CRISPR-techniek

U bent hier

Home > Hetty Helsmoortel | De revolutionaire CRISPR-techniek

Studium Generale i.s.m. Vormingplus

Wanneer

di, 22/10/2019 - 20:00 - 21:15
Voeg toe aan kalender2019-10-22 20:00:002019-10-22 21:15:00GMT+01:00Hetty Helsmoortel | De revolutionaire CRISPR-techniekBiezekapelstraat 9000 Gent

Waar

Conservatorium
Biezekapelstraat
9000 Gent

Prijzen

Standaardprijs - 8.00
Kansentarief UiTPAS Gent - 1.60

Code: 19CF7500

Zo nu en dan duikt er plots een woord in de actualiteit op, om nooit meer weg te gaan. Dat is ook het geval voor CRISPR, een erg revolutionaire techniek om aanpassingen te doen in het DNA van om het even welk organisme. Nu zelfs het genetisch modificeren van mensen in zicht komt, dringt een maatschappelijk debat zich op. Kankeronderzoekster Hetty Helsmoortel is ervan overtuigd dat iedereen moet kunnen deelnemen aan dit debat, maar dan wel met kennis van zaken. Daarom loodst ze ons in heldere en begrijpelijke taal door de biologie en het mechanisme achter CRISPR. Daarnaast vertelt ze ons in detail over de meest interessante toepassingen op korte en lange termijn, van nieuwe kankertherapieën tot het uitroeien van malaria. Ten slotte behandelt ze een aantal ethische vraagstukken die gepaard gaan met het aanpassen van DNA, waarbij de focus vooral ligt op de toepassingen bij de mens.

Partners

Studium Generale HoGent

Over de begeleiding

Hetty Helsmoortel is kankeronderzoeker aan de Universiteit van Gent, moleculair bioloog, doctor in de gezondheidswetenschappen, moeder van een zoon en een dochter en theaterliefhebber. Die laatste passie liep volgens sommigen wat uit de hand toen ze tussen haar master en doctoraat twee jaar naar het RITCS trok om er drama te studeren.

Er zijn nog plaatsen beschikbaar

Schrijf je in!

You must have Javascript enabled to use this form.

Tijdschrift Vormingplus

Bekijk ons herfstaanbod op Issuu.