Hoe duurzaam is ons voedsel?

U bent hier

Home > Hoe duurzaam is ons voedsel?

Wanneer

wo, 24/04/2019 - 20:00 - 22:00
Voeg toe aan kalender2019-04-24 20:00:002019-04-24 22:00:00GMT+01:00Hoe duurzaam is ons voedsel?Stationsstraat 13 9860 Scheldewindeke

Waar

Bibliotheek Oosterzele
Stationsstraat 13
9860 Scheldewindeke

Prijzen

Standaardprijs - 5.00

Code: 19AS6816

Sta jij wel eens stil bij de gevolgen van je voedselconsumptie? En dan bedoelen we niet enkel op gebied van gezondheid maar ook de gevolgen voor mens en milieu. Wist je dat in Brazilië regenwouden worden gekapt om op die grond soja te verbouwen die dient om onze varkens vet te mesten? Vervolgens worden deze varkens in Italië geslacht om later weer als Italiaanse ham in onze supermarkt te belanden. Het huidige dominante model van intensieve landbouw en veeteelt met het accent op export heeft een grote weerslag op het klimaat, het milieu, beschikbare en betaalbare landbouwgrond, het sociaal welzijn van de boeren … en is vanuit dat oogpunt niet houdbaar. De meest kwetsbare groep in deze keten zijn de kleine, familiale landbouwers, zowel hier als in het zuiden. Zij zijn er vaakst het slachtoffer van. Katelijne Suetens van Broederlijk Delen klaagt aan dat de Vlaamse, Belgische en Europese beleidsmakers nog steeds vasthouden aan het model van intensieve agro-industriële landbouw, en stelt daar het alternatief van agro-ecologische landbouw tegenover. Dat kan zorgen voor lokaal, gezond en gevarieerd voedsel en een leefbare boerenstiel.

Partners

GROS Merelbeke
GROS Melle
GROS Oosterzele
Bibliotheek Oosterzele

Over de begeleiding

Katelijne richt zich tot Vlaamse, Belgische en Europese beleidsmakers om landbouw en voedselzekerheid op de politieke agenda te houden en het beleid te beïnvloeden. Ze informeert journalisten en sensibiliseert de publieke opinie via lezingen en debatten.

Er zijn nog plaatsen beschikbaar

Schrijf je in!

You must have Javascript enabled to use this form.

Tijdschrift Vormingplus

Bekijk ons lente aanbod op Issuu.