Hoe gaat het er (echt) mee?

U bent hier

Home > Hoe gaat het er (echt) mee?

Tijd om normaal te doen over psychische problemen

Wanneer

do, 15/11/2018 - 09:30 - 12:00
Voeg toe aan kalender2018-11-15 09:30:002018-11-15 12:00:00UTCHoe gaat het er (echt) mee?Hoeksken 29a 9940 Evergem

Waar

Lokaal Dienstencentrum Het Hoeksken
Hoeksken 29a
9940 Evergem

Prijzen

Standaardprijs - 10.00
Reductieprijs - 7.50
Sociale prijs - 5.00

Code: 18PW5710

Eén op vier mensen krijgt vroeg of laat te maken met psychische problemen. Dat betekent dat veel mensen uit onze omgeving ermee in aanraking komen. Toch praten we er liever niet over en stellen we vaak geen vragen als het met iemand uit onze omgeving minder goed gaat. Aanvaarden dat psychische problemen deel uitmaken van het leven, kan een eerste stap zijn om er zorgzaam en begripvol mee te leren omgaan. Welke signalen kunnen erop wijzen dat iemand het moeilijk heeft? Hoe kan je hierover het gesprek aangaan? En waar kan je terecht voor gepaste hulp? Tijdens deze interactieve voordracht krijg je informatie over deze vragen.  

Partners

Vlaamse Vereniging voor Geestelijke Gezondheid
Lokaal Dienstencentrum Het Hoeksken

Over de begeleiding

Marlien De Coen is psychologe en werkt als stafmedewerker bij de Vlaamse Vereniging voor Geestelijke Gezondheid (VVGG). Eén van de thema’s waarrond ze werkzaam is, is het verminderen van het taboe rond psychische problemen en het verbeteren van de zorg voor mensen met psychische problemen.

Lief Cuyvers is educatief medewerker bij Vormingplus Gent-Eeklo. Ze werkt rond de thema’s gezondheid, persoonlijke ontwikkeling, communicatie en relatievaardigheid. Verder breekt ze ook graag een lans voor een duurzame samenleving en al wat daar aan kan bijdragen.

Trefwoorden: Vrijwilliger
Er zijn nog plaatsen beschikbaar

Schrijf je in!

You must have Javascript enabled to use this form.

Tijdschrift Vormingplus

Bekijk ons herfstaanbod op Issuu.