Hugo Claus, con amore

U bent hier

Home > Hugo Claus, con amore

Begeleid tentoonstellingsbezoek Bozar

Wanneer

za, 26/05/2018 - 10:15 - 12:30
Voeg toe aan kalender2018-05-26 08:15:002018-05-26 10:30:00UTCHugo Claus, con amoreRavensteinstraat 33 1000 Brussel

Waar

BOZAR-Paleis voor Schone Kunsten Brussel
Ravensteinstraat 33
1000 Brussel

Prijzen

Standaardprijs - 17.00
Reductieprijs - 14.50
Sociale prijs - 11.50

Code: 18CF5386

10 jaar na zijn dood en 50 jaar na mei ’68 wijdt BOZAR een museale tentoonstelling aan Vlaanderens meest bekroonde auteur: Hugo Claus. De multidisciplinaire expo toont Claus in al zijn facetten: schrijver, schilder, theatermaker, filmregisseur. Toch wordt het geen traditioneel overzicht van een leven en een oeuvre. Curator Marc Didden maakt met liefde – con amore -  een hoogst persoonlijke tentoonstelling, niet óver Claus, maar vóór Claus. Een eigenzinnig portret, samengesteld uit nauwkeurig geselecteerde archiefbeelden, foto’s, tekstfragmenten en kunstwerken van o.a. Appel, Raveel en Ensor, maar ook hedendaagse kunstenaars als Borremans, De Cordier, Dillemans en Vanriet.

Praktische info

We spreken af om 10.15u aan de ingang van het museum. Gelieve zelf voor je treinticket te zorgen. Het toegangsticket en gids zijn in de deelnemersprijs inbegrepen.

Over de begeleiding

BRIGITTE PATTYN °1961
Kunsteducatie en creativiteit.

Met enthousiasme voor het creatief proces wil zij een ieder actief leren vormgeven en mondig maken in het leren omgaan met beeldtaal en beeldende kunst in een actuele context. Als educatief medewerker binnen Vormingplus plant en ontwikkelt zij creatieve en beschouwende kunstcursussen, actieve museumbezoeken en projecten op maat naar kwetsbare groepen. Vanuit vorm en kleur en waarneming als instrument geeft zij nieuwe impulsen om creativiteit te begeleiden.
Brigitte genoot een opleiding ‘Monumentale Kunsten aan het Hoger St Lucas instituut te Gent en Plastische Kunsten in Brugge ’.
Bewegelijk bouwde ze een brede onderwijservaring op, daarnaast werkte Brigitte in educatieve en creatieve projecten voor museum, culturele centra. Dynamiek en speelsheid kenmerken haar begeleiding.
www.brigittepattyn.be

Deze activiteit is bijna volzet. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar

Schrijf je in!

You must have Javascript enabled to use this form.

Tijdschrift Vormingplus

Bekijk ons lenteaanbod op Issuu.