Corona maatregelen zomer-herfst 2020

U bent hier

Home > Corona maatregelen zomer-herfst 2020

 

Alle cursussen van Vormingplus zijn afgelast t/m 30 juni 2020. Tot dan zetten we volop in op online activiteiten. Voor een overzicht van de online activiteiten in juni, klik hier. Inschrijven gebeurt op dezelfde manier. OPGELET: Sinds eind 2019 heeft iedereen die zich wil inschrijven een nieuwe account nodig, dus die zal je wellicht even moeten aanmaken om verder te kunnen. Hulp nodig? Bekijk hier onze instructiefilmpjes. Na je inschrijving krijg je een mail met daarin een link. Op de dag en het uur van de online activiteit, klik je op de link en word je doorverbonden naar de online activiteit. Je krijgt in de mail ook enkele tips om correct in te loggen in het programma ZoomBereid je je graag al wat voor? Lees hier onze beknopte handleiding van het programma Zoom. 

 

Corona – wat we doen

Vormingplus Gent-Eeklo organiseert vanaf juli 2020 weer activiteiten offline. De Vlaamse Regering keurde op 10 juni een protocol voor onze sector goed waarbij het opnieuw mogelijk is om - met een aantal strikte maatregelen indachtig en voor beperkte groepen - onze activiteiten te laten doorgaan. De coronagids voor sociaal-cultureel volwassenenwerk en amateurkunsten, vormt hiervoor een goede basis.

In samenwerking met onze partners maken we voor elke activiteit een risicoanalyse op van de soort activiteit, de deelnemers, de locatie (grootte en ventilatie) en de verplaatsing voor, tijdens en na de activiteit. We voorzien eveneens een draaiboek (op basis van de coronagids voor onze sector) waarin we de benodigde hygiëne, afstand van elkaar, de circulatie in de ruimte en het gebouw met aanduiding maximaal kunnen garanderen. Bij elke activiteit zal er bij aanvang iemand van Vormingplus Gent-Eeklo aanwezig zijn om jullie hierbij te begeleiden. We lichten de begeleiders van onze activiteiten ook vooraf uitgebreid in over de maatregelen en afspraken.

 

Ik wil inschrijven

Geweldig! Dan geven we jou nog graag volgende richtlijnen mee:

  • Draag een mondmasker, zowel voor activiteiten binnen als buiten. Eens we binnen op 1,5m van elkaar zitten, mag het mondmasker af. 
  • Behoor je tot één van de risicogroepen, als 65-plusser of iemand met onderliggende aandoeningen? (bv. hart- en vaatziekten en/of verlaagde immuniteit). Maak dan best zelf een goede afweging/inschatting of vraag het na bij je behandelende arts. Wij ontraden kwetsbare deelnemers (verzwakt en met medische achtergrond) om nu al deel te nemen aan onze binnenactiviteiten en verwijzen hen voorlopig naar onze online alternatieven. (We baseren ons hierbij op het charter “Hoe veilig de draad opnemen als oudere in onze samenleving”, samengesteld door o.m. de Vlaamse Ouderenraad, OKRA vzw, de Belgische Vereniging voor Gerontologie en Geriatrie, Prof Erika Vlieghe etc.)
  • Indien je binnen de 7 dagen voor een activiteit Covid19-symptomen zou herkennen bij jezelf, gelieve een arts te contacteren en je deelname te annuleren. Je krijgt dan ook het volledige inschrijfgeld automatisch terugbetaald.

Wij zorgen voor de rest!

Indien je nog specifieke vragen hebt, kan je contact opnemen met Steve Maes, coördinator Vormingplus Gent-Eeklo via tel. 09/224 22 65 (tijdens de kantooruren) of steve.maes@vormingplusgent-eeklo.be (indien dringend).  

 

 

Tijdschrift Vormingplus

Bekijk ons herfstaanbod op Issuu.