Kerk in het midden - Toolbox | Online lancering

U bent hier

Home > Kerk in het midden - Toolbox | Online lancering

Wanneer

vr, 27/11/2020 - 10:00 - 11:15
Voeg toe aan kalender2020-11-27 10:00:002020-11-27 11:15:00GMT+01:00Kerk in het midden - Toolbox | Online lanceringIn mijn kot 9000 Gent

Waar

Thuis
In mijn kot
9000 Gent

Prijzen

Gratis - 0.00

Code: 20AS9252

Vandaag zijn er minder kerkbezoeken dan vroeger, waardoor veel kerken leeg staan. Is dat ook zo voor de kerk in jouw parochie of gemeente in Oost-Vlaanderen? Ga dan samen met je lokale gemeenschap op zoek naar een herbestemming of nevenbestemming van de parochiekerk!


In de Kerk in het midden - toolbox is alles aanwezig om een participatietraject met mede-inwoners op te zetten. De box omvat onder meer een handleiding, een stappenplan, draaiboeken, methodieken en nuttige documentatie. Een deel van de toolbox kan je digitaal raadplegen, maar er is ook heel wat kant-en-klaarmateriaal dat je kan ontlenen.


Benieuwd wat de toolbox voor jou als inwoner, gemeentebestuur, kerkbestuur, vereniging of organisatie kan betekenen? We stellen hem graag aan je voor op vrijdag 27 november 2020 van 10u tot 11.15u via het digitale platform Zoom.

Er is ruimte voor vragen. (Geen zorgen wanneer je weinig ervaring hebt met Zoom. We bezorgen je samen met de link ook de nodige informatie om je wegwijs te maken.)


De toolbox is het resultaat van het Platteland Plus project 'Kerk in het midden', een samenwerking van de dienst Erfgoed provincie Oost-Vlaanderen en Vormingplus Gent-Eeklo. Samen hebben we twee pilootkerken in Overslag (Wachtebeke) en Dikkelvenne (Gavere) intensief begeleid in zo'n participatief herbestemmingstraject. Vanuit deze ervaringen geven we je graag advies over het gebruik van de toolbox of de begeleiding op zich. Hopelijk tot dan! 

Partners

Provincie Oost-Vlaanderen dienst Erfgoed
Deze activiteit is bijna volzet. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar

Tijdschrift Vormingplus

Bekijk ons herfstaanbod op Issuu.