Kuzikiliza

U bent hier

Home > Kuzikiliza

Theatervoorstelling met introductie

Wanneer

za, 23/02/2019 - 19:00 - 22:00
Voeg toe aan kalender2019-02-23 19:00:002019-02-23 22:00:00GMT+01:00KuzikilizaSint-Widostraat 4 9000 Gent

Waar

Arca Theater
Sint-Widostraat 4
9000 Gent

Prijzen

Standaardprijs - 16.00
Kansentarief UiTPAS Gent - 3.20

Code: 19CF6492

“Onze onafhankelijkheid is een beslissende stap op weg naar de bevrijding van alle mensen." Kuzikiliza - “zich laten horen” in het Swahili – is een meertalige, interdisciplinaire voorstelling. Kuzikiliza brengt drie zeer verschillende mannen op de planken die samen een toespraak willen houden. Voor hen steunt ideale communicatie die ze tot doel stellen op drie elementen: tekst, klank en beweging. De drie mannen vullen elkaar aan: ze hebben elk één element als talent. Maar desondanks betekenen die verschillende talenten ook hun schaduwzijde. Voor Kuzikiliza was het vertrekpunt van rapper, producer en acteur Pitcho Womba Konga de toespraak van Patrice Lumumba bij de onafhankelijkheid van Congo op 13 juni 1960, een speech die tot op vandaag actueel is. Want schuilt achter de onafhankelijkheid van een land niet de ontvoogding van een heel volk, en achter de ontvoogding van een volk niet de onafhankelijkheid van ieder mens? Hoe verzoenen we heden en verleden terwijl het dekolonisatieproces nog volop aan de gang is?

Praktische info

Afspraak om 19u aan de inkom van Arca. De introductie start om 19.15u. De voorstelling begint om 20u. Er is (onder voorbehoud) een nagesprek met regisseur Pitcho Womba Konga.

Partners

Arca theater

Over de begeleiding

Eva Rousselle studeerde Filosofie en Vergelijkende Cultuurwetenschappen. Als vaste medewerker bij Vormingplus staat ze in voor het educatieve aanbod filosofie, zingeving en literatuur. Ze begeleidt al vijftien jaar filosofieleesgroepen en -cursussen. Daarnaast coördineert ze de projecten Dag van de Filosofie, Leesgroep in je bib en Komen Lezen.

Er zijn nog plaatsen beschikbaar

Schrijf je in!

You must have Javascript enabled to use this form.

Tijdschrift Vormingplus

Bekijk ons winteraanbod op Issuu.