Leesclubs #daaromleesik

U bent hier

Home > Nieuws > Leesclubs #daaromleesik

Tijdens ‘Ander licht op de zaak’ (ter gelegenheid van literair festival #daaromleesik) brachten verschillende UGent wetenschappers en proffen het boek mee dat voor hen als essentieel fictiewerk voor hun vakgebied geldt. Duik zelf in deze boeken en kom naar de leesclubs. Samen met andere boekenliefhebbers wissel je je leeservaringen uit. Ben je benieuwd wat andere mensen aantrekt (of net niet) in dit werk? Wil je meer weten over de auteur en zijn stijl? Pluis je graag uit welke maatschappelijke thema’s in dit boek vervat zitten? Kom dan langs! Met verschillende mensen een boek onder begeleiding bespreken, verrijkt je leeservaring en vergroot je leesplezier.

Heerlijke nieuwe wereld (Aldous Huxley) - gekozen door prof. Paul Verhaeghe | ma 28/1 2019 - 19.30u - 22u (VOLZET)

Paul Verhaeghe is van opleiding klinisch psycholoog, van vorming psychoanalyticus. Hij werkt als gewoon hoogleraar aan de UGent. Sedert 2000 gaat zijn belangstelling vooral uit naar de invloed van maatschappelijke veranderingen op psychologische en psychiatrische moeilijkheden.

Het powerboek (Jeanette Winterson) - gekozen door prof. Sofie Van Bauwel | ma 4/2 2019 - 19.30u - 22u

Professor Sofie Van Bauwel is hoofddocent aan de faculteit Politieke en Sociale Wetenschappen waar ze voorzitter is van de vakgroep Communicatiewetenschappen. Ze is lid van het onderzoekscentrum CIMS (Centre for Cinema and Media Studies) waar ze onderzoek doet naar media en gender.

Het jaar van de gelukszoekers (Sunveej Sahota) - gekozen door prof. Eva Brems | do 7/2 2019 - 19.30u - 22u

Eva Brems is professor aan de Rechtsfaculteit van UGent en gespecialiseerd in mensenrechten.

Middlesex (Jeffrey Eugenides) - gekozen door prof. Piet Hoebeke | ma 11/2 2019 - 19.30u - 22u

Piet Hoebeke is hoofd van het departement Urologie aan UZ Gent gewoon hoogleraar urologie. De interesse van prof. Hoebeke gaat uit naar kinderurologie en urogenitale reconstructie in het algemeen. Hij focust in hoofdzaak op aangeboren aandoeningen van de urinewegen en de genitalia. Verder bekommert hij zich ook over deze problemen bij adolescenten.

De ondraaglijke lichtheid van het bestaan (Milan Kundera) - gekozen door prof. Hetty Helsmoortel | ma 25/2 2019 - 19.30u - 22u 

Hetty Helsmoortel is kankeronderzoeker aan de UGent, moleculair bioloog, doctor in de gezondheidswetenschappen, en theaterliefhebber. Die laatste passie liep volgens sommigen wat uit de hand toen ze tussen haar master en doctoraat twee jaar naar het RITCS trok om er drama te studeren.

Frankenstein (Mary Shelley) - gekozen door prof. Johan Braeckman | do 28/2 2019 - 19.30u - 22u

Johan Braeckman is hoogleraar Wijsbegeerte aan de UGent. Hij publiceerde boeken en hoorcolleges over wetenschappelijke en filosofische onderwerpen en geeft geregeld lezingen in binnen- en buitenland.

Prijs: € 5/ € 1

Locatie: Bibliotheek De Krook

Een overzichtje van alle leesclubs vind je hier

Tijdschrift Vormingplus

Bekijk ons winteraanbod op Issuu.