LEZ is more?

U bent hier

Home > LEZ is more?

Debat over de voor- en nadelen van de Lage Emissie Zone

Wanneer

do, 11/03/2021 - 19:30 - 21:00
Voeg toe aan kalender2021-03-11 19:30:002021-03-11 21:00:00GMT+01:00LEZ is more?Miriam Makebaplein 1 9000 Gent

Waar

Bibliotheek De Krook
Miriam Makebaplein 1
9000 Gent

Prijzen

Gratis - 0.00

Code: 21AS9201

In januari 2021 blies de Gentse lage-emissiezone (LEZ) 1 kaarsje uit, maar de discussie rond de LEZ is springlevend. Sinds het mobiliteitsplan beroert geen enkel thema de Gentse gemoederen zoals de LEZ dat doet. Tijd om een eerste balans op te maken: wat zijn de positieve en negatieve effecten van de (Gentse) LEZ? Waarom werden ze in andere grote steden ingevoerd - en soms weer afgevoerd? En wat is de sociale impact van de maatregel: wordt rondrijden in de binnenstad een voorrecht van de happy few, of verbetert de LEZ precies de lucht- en levenskwaliteit van alle Gentenaars?


Gents MilieuFront en Vormingplus Gent-Eeklo organiseren op 11 maart een debat over de lage-emissiezone als beleidsinstrument. Onder de deskundige leiding van moderator Trui De Maré (VRT NWS) gaan deze panelleden met elkaar in discussie: Gents schepen van Milieu en Klimaat Tine Heyse, directeur communicatie bij automobielfederatie Febiac Joost Kaesemans, stadssocioloog en professor aan Universiteit Antwerpen Stijn Oosterlynck en de Gentse N-VA-fractievoorzitter en Kamerlid Anneleen Van Bossuyt.

Praktische info

De activiteit vindt plaats in Bibliotheek De Krook - lokaal De blauwe vogel - verdieping -1.
Het lokaal is ENKEL EN ALLEEN bereikbaar via de zij-ingang van de bibliotheek op de PLATTEBERG. De Platteberg is bereikbaar via de Korianderstraat, naast de Minard Schouwburg en ligt één niveau lager dan de hoofdingang van bibliotheek De Krook. Je kan links van de hoofdingang de trap naar beneden nemen of de lift aan de overkant van het Makebaplein.

Partners

Bibliotheek De Krook
Gents MilieuFront

Over de begeleiding

directeur communicatie bij automobielfederatie Febiac

Anneleen Van Bossuyt is fractieleider voor de NVA in de Gentse gemeenteraad en kamerlid.

Tine Heyse is schepen van Milieu, Klimaat, Wonen en Noord-Zuid voor de stad Gent

Trui De Maré is journaliste bij VRT NWS. Ze bericht vooral over sociaal-economische thema"s.

Professor Stijn Oosterlynck is stadssocioloog en coördinator van het onderzoekscentrum Oases aan de Universiteit Antwerpen. Hij doet onderzoek naar onderwerpen die te maken hebben met steden, armoede en diversiteit.

Janusz Vanhellemont is educatief stafmedewerker bij Vormingplus Gent-Eeklo.

Trefwoorden: Agendabibdekrook
Er zijn nog plaatsen beschikbaar

Tijdschrift Vormingplus

Bekijk ons winteraanbod op Issuu.