Nieuws

U bent hier

Home > Nieuws

Live activiteiten t/m 28 februari afgelast/omgezet naar online + onthaal gesloten wegens thuiswerk

Vormingplus Gent-Eeklo gelast alle* live-activiteiten tot en met 28 februari 2021 op advies van de overheid af. We overleggen met onze freelancemedewerkers of hun activiteit online kan doorgaan en houden de deelnemers op de hoogte via mail. 

 

Wat nu?

Vormingplus blijft niet bij de pakken zitten:

  • We trachten zoveel mogelijk van de fysieke activiteiten om te zetten naar online alternatieven.
  • Je krijgt tijdig een mailbericht over de activiteit waarvoor jij was ingeschreven.
  • Als je niet wenst deel te nemen aan het online alternatief kan je jezelf uitschrijven en betalen wij je het volledige inschrijvingsgeld terug.
  • Ook als we geen alternatief hebben, wordt de activiteit afgelast en word je automatisch terugbetaald. Dat kan even tijd nemen, gelet de bijzondere overdruk voor het team.

 

Klik hier voor een overzicht van de reeds geplande oline activiteiten. 

*Voor een aantal activiteiten o.m. voor bijzondere doelgroepen die we in bijzonder veilige omstandigheden kunnen organiseren, willen we in afspraak met de partners een uitzonderling maken.

Op die manier helpen we mensen die in een isolement zouden kunnen geraken.

 

Door de huidige coronamaatregelen, werkt al het personeel van Vormingplus Gent-Eeklo van thuis uit. Je kan je dus tijdeijk niet meer fysiek komen inschrijven bij ons. 

Uiteraard kan je je blijven inschrijven via onze website. Tijdens de kantooruren blijven we ook bereikbaar op het nr. 09 224 22 65. 

Eerste hulp bij inschrijvingen online aanbod

Sinds eind 2019 kan je via de website van Vormingplus je plaats reserveren én meteen online betalen. 

Daarvoor heb je een nieuwe (!) persoonlijke account nodig. OPGELET: Ook als je daarvoor al online inschreef bij Vormingplus, moet je een nieuwe account aanmaken om verder te kunnen gaan. 

 

Loopt je online inschrijving vast? Lees hier onze TIPS. 

1. Gebruik bij voorkeur de internetbrowser Google Chrome voor een vlot verloop (en NIET Internet Explorer)

2. Log eerst in en ga dan pas naar de activiteit waarvoor je je wil inschrijven. 

3. Loopt het proces vast en krijg je een draaiend wieltje te zien? Druk op de refresh knop van je browser (icoontje links naast de balk waarin je webadres invult).

 

Nog vragen? 

Bekijk hier de instructiefilmpjes. 

Ook onze onthaalmedewerkers staan voor je klaar tijdens de openingsuren (elke werkdag van 9u tot 12.30u en van 14u tot 16u. Gesloten op woensdag- en vrijdagnamiddag)

 

Hoe (mentaal) bezig blijven: Vormingplus tipt!

Vor velen is deze periode een unieke gelegenheid om nieuwe dingen te ontdekken. Denk aan podcasts, virtuele musea, ... 

Wij vroegen aan de collega's enkele van hun persoonlijke tips!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deborah (inschrijvingen & onthaal)

Blijven bewegen in coronatijden! Leer zelf de Rosas danst Rosas choreografie en maak er een filmpje van...

Het hele archief van het Berliner Philharmoniker wordt 40 dagen gratis aangeboden. 

 

De repetitie van de Johannespassie van Collegium Vocale Gent onder leiding van Philippe Herreweghe staat volledig online. 

 

STAM lanceert digitale expo's. 

 

Voor De Standaard schrijven vijftien bekende schrijvers aan een verhaal

 

 

Brigitte (educatief stafmedewerker Cultuur & Filosofie)

Podcast Geheugenissen, de geschiedenispodcast van de Universiteit Gent. Ze bieden o.a. een podcast over Jan Van Eyck aan.

Zeven podcasts die je moet luisteren als kunstliefhebber. 

 

Eva (educatief stafmedewerker Cultuur & Filosofie en Literatuur)

De leukste literaire podcasts opgelijst door iedereenleest.be

Vijf filosofische klassiekers die over onheil en rampen gaan vind je hier. 

Yogatv biedt gratis yoga-en meditatielessen aan. 

 

Lief (educatief stafmedewerker Persoon & Welzijn)

Korte en lange mindfulness oefeningen van Edel Maex, een van de pioniers van mindfulness in België. 

Tijdens deze periode doen ze zelfs online geleide mindfulness sessies. 

 

Sanne (communicatiemedewerker)

De theaterzalen blijven een tijd leeg, maar hier kan je vanuit je zetel captaties van recente theatervoorstellingen bekijken.

Podcast ‘Theaterether’, waarin telkens twee theatervoorstellingen worden besproken, aangevuld met interessante achter-de-schermen interviews.

 

 

 

 

 

 

Ontcijfer het retabel van Van Eyck - Spel | Reizende activiteit

OPGELET: Dit staat door de huidige coronammaatregelen even 'on hold'. 

Zin om alles te weten te komen over Het Lam Gods? Stel een groep samen (min. 12 – max. 36 personen) en schrijf je in voor het begeleide spel ‘Ontdek het retabel van Van Eyck’. We komen naar je locatie toe (openhuis, buurthuis, socio-culturele plek) en gaan aan de slag met kijk-, weet-, doe vragen en proefjes die je dichter bij elk paneel brengen. Ontdek alles over het Lam, de polyfonie, de symboliek van bloemen, brokaat motieven en overlevering uit het Oosten. Zoek de beurs van VYD en benoem wat de figuur achter het orgel doet. Vraag het spel aan of schrijf je nu in. 

Gratis, 18+, geen voorkennis vereist, max. 6 teams van 6 deelnemers, duur: 1,5u tot 2u. 

Meer info & inschrijvingen: sabrin.krifa@vormingplusgent-eeklo.be

Besparingen socio-culturele sector

Ook Vormingplus Gent-Eeklo is bijzonder bezorgd over de impact van de geplande besparingen en decreetswijzigingen van het net nieuwe decreet, die men zonder enig overleg of juridische feedback in onze sector wil doorvoeren.
De lopende verplichte procedures rond het indienen van de beleidsplannen worden ingrijpend doorkruist door deze nieuwe plannen. Deze snelheid van handelen is niet ernstig noch haalbaar en bovendien juridisch bijzonder wankel.
De hele sector maar ook de opleidingen waar jonge mensen bereid zijn zich te engageren en zich in te spannen voor een democratische, duurzame en inclusieve samenleving worden hierdoor bedreigd. Dit is een oproep tot constructieve en genuanceerde dialoog. > http://bit.ly/35FHfrT

Lees- en voorleesgroepen

In september ging alweer een nieuw leesseizoen van start. Altijd al eens in een leesgroep willen zitten? Of kom je liever SamenLezen in een bibliotheek of een andere gezellige plek in jouw buurt? 

Hieronder vind je alle details. Check de link voor meer informatie of om je in te schrijven. 

 

LEESGROEPEN
In samenwerking met Bibliotheek De Krook
5x per jaar kom je samen met een begeleid(st)er om een boek te bespreken en leeservaringen te delen. De groep kiest zelf de boeken, de begeleid(st)er geeft advies. Het leesjaar sluit af met een gezamenlijke slotactiviteit (lezing, ontmoeting, bezoek, rondleiding, ...)
 

Waar en wanneer? 14 leesgroepen in 9 bibliotheken:

Zwijnaarde: dinsdagavond

Drongen: maandagavond

Brugse Poort: donderdagavond & zaterdagvoormiddag

Brugse Poort Leesgroep Light: maandagnamiddag (bespreekt goede vlot leesbare boeken van max. 200 blz. en geen te zware of complexe literatuur. Plezier beleven aan lezen is het belangrijkste)

Ledeberg: donderdagavond & zaterdagvoormiddag

De Krook (Gent-centrum): zaterdagvoormiddag (vanaf 28/9)- zaterdagvoormiddag (vanaf 5/10) - donderdagnamiddag - woensdagavond 

Mariakerke: woensdagavond

Oostakker: maandagavond

Sint-Amandsberg: donderdagnamiddag - zaterdagvoormiddag

Inschrijven? Deelnemers van vorig seizoen kunnen tot half juli herinschrijven, nieuwe geïnteresseerden vanaf midden augustus. Alle (her)inschrijvingen kunnen via de link hierboven, via e-mail info.gent.eeklo@vormingplusgent-eeklo.be of telefonisch via 09 224 22 65.
Prijs? €25 voor de reeks van 5 bijeenkomsten. Werkzoekenden, studenten of wie een verhoogde tegemoetkoming krijgt van het ziekenfonds: helft van de prijs.
Aantal deelnemers? Min. 8, max. 14

 

SAMENLEZEN
Lees of luister naar een kortverhaal of een gedicht. Praat erover in groep. Beleef het gezelschap en ontdek mooie woorden.
SamenLezen is een initiatief van Vormingplus Gent-Eeklo in samenwerking met Poëziecentrum, Cultuurdienst Stad Gent en de bibliotheek.

Praktisch
Waar & wanneer? Een volledig overzicht van alle groepen in Gent vind je >> hier << op onze website.
Je kan de hele reeks meevolgen of een keertje binnenspringen om te proeven.
Prijs? Gratis
Inschrijven? Graag, dan zetten we een stoel voor jou klaar! Inschrijven kan via myriam.pauwels@vormingplus.be, tel. 09 224 22 65 of ter plaatse.

 

Dzjambo zoekt vrijwilligers

Dzjambo is een interculturele ontmoetingsgroep waar Belgen en nieuwkomers elkaar beter leren kennen. Samen doen we leuke activiteiten in kleine groepjes: bowling, wandelingen, kookactiviteiten, museumbezoek, sport, … Je ontmoet andere mensen. Je leert Gent beter kennen. Er wordt op een laagdrempelige manier Nederlands geoefend. Momenteel zoeken ze iemand voor het financieel beheer en iemand die mee activiteiten organiseert. Alle info vind je op deze pagina. 

Tijdschrift Vormingplus

Bekijk ons winteraanbod op Issuu.