Online digistatie | Bewust omgaan met privacy en veiligheid

U bent hier

Home > Online digistatie | Bewust omgaan met privacy en veiligheid

Wanneer

za, 26/09/2020 - 10:00 - 12:00
Voeg toe aan kalender2020-09-26 10:00:002020-09-26 12:00:00GMT+01:00Online digistatie | Bewust omgaan met privacy en veiligheidIn mijn kot 9000 Gent

Waar

Thuis
In mijn kot
9000 Gent

Prijzen

Standaardprijs - 10.00
Reductieprijs - 7.50
Sociale prijs - 5.00
UiTPAS-kansentarief regio Gent - 2.00

Code: 20DM8822

Voor de meeste mensen is online gaan een evidentie geworden, we kunnen zelfs niet meer zonder. We shoppen, liken en posten zowat alle dagen online. Maar meer en meer komen de donkere kantjes van het internet naar boven in de media: het regent schandalen en waarschuwingen dat je privacy te grabbel wordt gegooid. Je zit dan ook wellicht met tal van vragen, zoals: wat doen internetreuzen zoals Facebook en Google met mijn persoonlijke data? Wat houden ze bij van mij? Hoe zit dat nu met het proberen beïnvloeden van ons stemgedrag? Wie zit er achter fake news? Hoe zit het met gezichtsherkenning en andere vormen van artificiële intelligentie? Wat moet ik doen als ik e-mails krijg waarin ik afgeperst word? Wat is dat nu juist, GDPR? Hoe kan ik mijn privacy beschermen en toch online actief blijven? Wat zijn mijn rechten? Hoe hou ik mijn accounts veilig? 

Praktische info

Dit is een online activiteit, via het platform Zoom. Je hebt een pc of tablet met camera en micro en een goeie internetverbinding (kabel nog beter dan wifi) nodig om te kunnen deelnemen.
Na inschrijving ontvang je de link en enkele tips als handleiding om in te loggen.

Partners

Bibliotheek De Krook

Over de begeleiding

Luc doceert aan de AP Hogeschool Antwerpen en aan de Erasmus Hogeschool Brussel. Zijn specialisaties zijn digitale trends, innovatietechnieken, ondernemen en projectmanagement van softwareontwikkeling. Als freelance consultant helpt hij organisaties om hun digitale strategie uit te stippelen én te implementeren. Hij is een enthousiaste fietser en zeiler. Als early adopter experimenteert hij ook in zijn vrije tijd graag met de nieuwste digitale tools.

Er zijn nog plaatsen beschikbaar

Tijdschrift Vormingplus

Bekijk ons herfstaanbod op Issuu.