Online digistatie | Citizen science

U bent hier

Home > Online digistatie | Citizen science

Draag zelf bij aan wetenschappelijk onderzoek

Wanneer

ma, 12/10/2020 - 19:30 - 21:30
Voeg toe aan kalender2020-10-12 19:30:002020-10-12 21:30:00GMT+01:00Online digistatie | Citizen scienceIn mijn kot 9000 Gent

Waar

Thuis
In mijn kot
9000 Gent

Prijzen

Gratis - 0.00

Code: 20DM8860

Citizen science of burgerwetenschap is niets nieuws, maar de laatste jaren kent citizen science een sterke opmars. Dankzij de digitalisering en de hoge scholingsgraad van burgers springen citizen science-projecten, waarin niet-professionele wetenschappers bijdragen aan onderzoek, als paddenstoelen uit de grond. Zo meten burgers lucht- en waterkwaliteit in hun buurt, ze brengen verkeersstromen in kaart, ontcijferen historische handschriften, bestuderen dierengedrag of analyseren satellietbeelden van orkanen. Scivil, het Vlaamse kenniscentrum voor citizen science, licht toe wat burgerwetenschap is. Maar je gaat vooral zelf als burgerwetenschapper aan de slag met enkele inspirerende en laagdrempelige projecten. Je hebt geen wetenschappelijke vorming of kennis nodig om mee te doen!

Praktische info

Dit is een online activiteit, via het platform Zoom. Je hebt een pc of tablet met camera en micro en een goeie internetverbinding (kabel nog beter dan wifi) nodig om te kunnen deelnemen.
Je ontvangt ten laatste één dag voor de sessie de link en enkele tips als handleiding om in te loggen.

Partners

Scivil
Bibliotheek De Krook
UPV-VUB Uitstraling Permanente Vorming
EOS

Over de begeleiding

Er zijn nog plaatsen beschikbaar

Tijdschrift Vormingplus

Bekijk ons herfstaanbod op Issuu.