Online digistatie | Videobellen en online vergaderen

U bent hier

Home > Online digistatie | Videobellen en online vergaderen

Wanneer

za, 21/11/2020 - 10:00 - 12:00
Voeg toe aan kalender2020-11-21 10:00:002020-11-21 12:00:00GMT+01:00Online digistatie | Videobellen en online vergaderenIn mijn kot 9000 Gent

Waar

Thuis
In mijn kot
9000 Gent

Prijzen

Standaardprijs - 10.00
Reductieprijs - 7.50
Sociale prijs - 5.00
UiTPAS-kansentarief regio Gent - 2.00

Code: 20DM8821

Inschrijven kan tot 20/11 2020

We zijn plots allemaal genoodzaakt om zowel onze sociale als onze professionele contacten drastisch te beperken. En we constateren allemaal dat telefoneren en mailen geen volwaardig alternatief bieden voor onze face-to-face contacten. Nochtans bestaan er tal van online tools, die toelaten om vanop afstand samen te komen of samen te werken. Met behulp van Zoom geven we een overzicht van andere online tools (Jitsi, Whereby, Microsoft Teams, Skype, Google Hangouts, Facetime, Discord, Slack,...) die je toelaten om te videobellen, jouw computerscherm te delen én te chatten. We lichten de voor- en nadelen van elke oplossing toe. We geven ook tips & tricks die je helpen om de typische problemen van het online videobellen en chatten zo veel mogelijk te beperken. Dat kan gaan van het optimaliseren van je internetconnectie thuis, over het inrichten van je thuiswerkkantoor tot het vermijden van storende achtergrondgeluiden.

Praktische info

Dit is een online activiteit, via het platform Zoom. Je hebt een pc of tablet met camera en micro en een goeie internetverbinding (kabel nog beter dan wifi) nodig om te kunnen deelnemen.
Na inschrijving ontvang je de link en enkele tips als handleiding om in te loggen.

Partners

Bibliotheek De Krook

Over de begeleiding

Luc doceert aan de AP Hogeschool Antwerpen en aan de Erasmus Hogeschool Brussel. Zijn specialisaties zijn digitale trends, innovatietechnieken, ondernemen en projectmanagement van softwareontwikkeling. Als freelance consultant helpt hij organisaties om hun digitale strategie uit te stippelen én te implementeren. Hij is een enthousiaste fietser en zeiler. Als early adopter experimenteert hij ook in zijn vrije tijd graag met de nieuwste digitale tools.

Er zijn nog plaatsen beschikbaar

Tijdschrift Vormingplus

Bekijk ons herfstaanbod op Issuu.