Online OpenTechTalks | Introductie tot ethisch hacken

U bent hier

Home > Online OpenTechTalks | Introductie tot ethisch hacken

Wanneer

ma, 29/03/2021 - 19:00 - 21:00
Voeg toe aan kalender2021-03-29 19:00:002021-03-29 21:00:00GMT+01:00Online OpenTechTalks | Introductie tot ethisch hackenIn mijn kot 9000 Gent

Waar

Thuis
In mijn kot
9000 Gent

Prijzen

Standaardprijs - 5.00
UiTPAS-kansentarief regio Gent - 1.00

Code: 21DM9277.0

Overheden, bedrijven en particulieren worden steeds kwetsbaarder voor aanvallen van black hat hackers, criminelen die de lekken in computers uitbuiten voor geldgewin of louter om schade te veroorzaken. Daartegenover staan de white hat hackers: zij testen computersystemen op fouten en dichten de lekken voordat malafide hackers inbreken. Tijl Deneut (Howest) geeft een overzicht van diverse vormen van cybercriminaliteit en hoe je je ertegen kunt wapenen. De focus ligt op een aantal korte, maar technische demonstraties van veelgebruikte kwetsbaarheden en hoe deze uitgebuit kunnen worden. Volgende vragen komen aan bod: uit welke fases bestaat een pentest? Hoe kun je in een veilige omgeving testen? Is ethisch hacken eigenlijk wel legaal? Algemene IT-kennis is aangewezen.

Praktische info

Dit is een online activiteit. Je hebt een pc of tablet met camera en micro en een goeie internetverbinding (kabel nog beter dan wifi) nodig om te kunnen deelnemen.
Na inschrijving ontvang je de link en enkele tips als handleiding om in te loggen.

Partners

Bibliotheek De Krook

Over de begeleiding

Tijl Deneut is lector bij Howest, onderzoeker bij UGent en verbonden aan XIak. Hij is een certified ethical hacker.

Er zijn nog plaatsen beschikbaar

Tijdschrift Vormingplus

Bekijk ons winteraanbod op Issuu.