Online OpenTechTalks | Trek de kaart van OpenStreetMap

U bent hier

Home > Online OpenTechTalks | Trek de kaart van OpenStreetMap

Wanneer

ma, 22/02/2021 - 19:00 - 21:00
Voeg toe aan kalender2021-02-22 19:00:002021-02-22 21:00:00GMT+01:00Online OpenTechTalks | Trek de kaart van OpenStreetMapIn mijn kot 9000 Gent

Waar

Thuis
In mijn kot
9000 Gent

Prijzen

Standaardprijs - 5.00
UiTPAS-kansentarief regio Gent - 1.00

Code: 21DM9239.0

OpenStreetMap.org (OSM) is de grootste geografische databank ter wereld. De gegevens van OpenStreetMap zijn – in tegenstelling tot bijvoorbeeld GoogleMaps – vrij beschikbaar. Verschillende toepassingen (OsmAnd, Maps.me, RouteYou …) maken er gebruik van. Zelf kan je de gegevens downloaden om kaarten mee te maken of te uploaden naar je gps of smartphone. Pieter Brusselman (Trage Wegen vzw) schetst het ontstaan en de evolutie van OSM en legt uit hoe je ervan gebruikmaakt (gps, routering) en hoe je zelf de kaart kan verbeteren door terreinbezoek of armchair mapping. Hij toont waarom www.tragewegen.be de kaart van OpenStreetMap trekt: het is daarvoor het uitgelezen instrument, want iedereen kan er wegen in tekenen. De gemeenschap zorgt voor de kwaliteitscontrole. Hij belicht ook andere toepassingen, zoals de wandelatlas en -app voor het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en de Groene Functionele Belevingstrajecten, die fietsers en wandelaars op een snelle en gezonde manier naar school of het werk leiden. Algemene IT-kennis is aangewezen.

Praktische info

Dit is een online activiteit. Je hebt een pc of tablet met camera en micro en een goeie internetverbinding (kabel nog beter dan wifi) nodig om te kunnen deelnemen.
Na inschrijving ontvang je de link en enkele tips als handleiding om in te loggen.

Partners

Bibliotheek De Krook

Over de begeleiding

Er zijn nog plaatsen beschikbaar

Tijdschrift Vormingplus

Bekijk ons winteraanbod op Issuu.