Online Pluslezing | Kafka's proces: een vingerwijzing naar onze samenleving

U bent hier

Home > Online Pluslezing | Kafka's proces: een vingerwijzing naar onze samenleving

Wanneer

do, 25/02/2021 - 14:00 - 17:00
Voeg toe aan kalender2021-02-25 14:00:002021-02-25 17:00:00GMT+01:00Online Pluslezing | Kafka's proces: een vingerwijzing naar onze samenlevingIn mijn kot 9000 Gent

Waar

Thuis
In mijn kot
9000 Gent

Prijzen

Standaardprijs - 5.00
UiTPAS-kansentarief regio Gent - 1.00

Code: 21AS9181.0

Tijdens de eerste wereldoorlog schrijft Franz Kafka zijn roman Het Proces; een hallucinant verhaal over iemand die niets kwaad heeft gedaan en toch voor het gerecht wordt gedaagd. Vervolgens belandt hij in een kluwen van administratie waar hij niet meer uit geraakt. Velen hebben hierin een teken gezien van onze hedendaagse maatschappij waarin iedereen een nummer is geworden en de bureaucratie met ons handelt alsof we geen mensen meer zijn. Zijn we rechteloze individuen geworden? Hoe is het zover gekomen? En klopt het ook dat wij in een Kafkaiaanse wereld leven? Deze roman doet ons in ieder geval nadenken over onze positie in de wereld, en hoe we die (zelf) gemaakt hebben. In deze lezing wordt ingegaan op dit verhaal en op de belangrijkste interpretaties ervan. Vooraf lezen van de roman is niet noodzakelijk, maar wel aanbevolen.  

Spreker: Willie Van Peer, hoogleraar Literatuurwetenschap en Interculturele Hermeneutiek, Universiteit München.

Praktische info

Dit is een online activiteit, via het platform Zoom. Je hebt een pc of tablet met camera en micro en een goeie internetverbinding (kabel nog beter dan wifi) nodig om te kunnen deelnemen.
Na inschrijving ontvang je de link en enkele tips als handleiding om in te loggen.

Partners

Bibliotheek De Krook
Er zijn nog plaatsen beschikbaar

Tijdschrift Vormingplus

Bekijk ons winteraanbod op Issuu.