Online Pluslezing | Over bewustzijn

U bent hier

Home > Online Pluslezing | Over bewustzijn

Wanneer

do, 03/12/2020 - 14:00 - 17:00
Voeg toe aan kalender2020-12-03 14:00:002020-12-03 17:00:00GMT+01:00Online Pluslezing | Over bewustzijnIn mijn kot 9000 Gent

Waar

Thuis
In mijn kot
9000 Gent

Prijzen

Standaardprijs - 5.00

Code: 20AS8912

Door Prof. Rudi D'Hooge, gewoon hoogleraar KUL, hoofd Laboratorium voor Biologische Psychologie


De Leuvense hersenonderzoeker professor D'Hooge zal in deze lezing trachten ons bewustzijn te definiëren. Het blijft moeilijk grijpbaar; maar we voelen intuïtief aan dat ons bewustzijn bestaat uit het (schijnbare) geheel van gedachten, herinneringen en emoties, die onze subjectieve identiteit bepalen. D'Hooge volgt de mening van sommige onderzoekers dat bewustzijn een geleidelijke eigenschap is, die ook bij andere diersoorten optreedt en samenhangt met de complexiteit van het zenuwstelsel. Bewuste ervaring valt samen met een bepaald patroon van hersenactiviteit, maar wat maakt de menselijke hersenen zo uniek dat ze bij uitstek lijken geschikt te zijn om bewustzijn en identiteit te genereren? Wat zou het nut hiervan kunnen zijn?

Praktische info

Dit is een online activiteit, via het platform Zoom. Je hebt een pc of tablet met camera en micro en een goeie internetverbinding (kabel nog beter dan wifi) nodig om te kunnen deelnemen.
Je ontvangt ten laatste één dag voor de sessie de link en enkele tips als handleiding om in te loggen.

Partners

Bibliotheek De Krook
Deze activiteit is bijna volzet. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar

Tijdschrift Vormingplus

Bekijk ons herfstaanbod op Issuu.