Online Pluslezing | Wijs, grijs en puber

U bent hier

Home > Online Pluslezing | Wijs, grijs en puber

Wanneer

do, 25/03/2021 - 14:00 - 17:00
Voeg toe aan kalender2021-03-25 14:00:002021-03-25 17:00:00GMT+01:00Online Pluslezing | Wijs, grijs en puberIn mijn kot 9000 Gent

Waar

Thuis
In mijn kot
9000 Gent

Prijzen

Standaardprijs - 5.00
UiTPAS-kansentarief regio Gent - 1.00

Code: 21AS9183

"Ken je dat ook? Dat curieuze gevoel als oudere dat je er niet meer toe doet, dat je rol uitgespeeld is, dat je overbodig bent, dat je mag gaan? Als jong gepensioneerde roep ik op tot verzet, tot burgerlijke ongehoorzaamheid van de verworpen senior!

Maar een verzet moet goed gefundeerd zijn. Daarom is het van belang te weten waar dit beeld van de oudere vandaan komt. Dit vertaalt zich in een onvermijdelijk lange reis die start met de wetenschappen, daarna het contrast laat zien met wijsheid, inzicht en kunde, vervolgens ziekte, verval en het eeuwige leven bespreekt om eindelijk aan te komen bij de senior die een tweede puberteit beleeft: ambetant en een pijn in 't gat.

Voor wie is dit boek bedoeld? Voor iedereen die ouderdom als discriminerend ervaart en dus is een term, naast seksisme en racisme gepast, namelijk grijsisme. "Ouwe, laat zitten, dit kan je niet meer begrijpen!", "Kijk eens aan, een grijsist!"."

Spreker: Jean Paul Van Bendegem, Em. Prof. Filosofie, VUB

Praktische info

Dit is een online activiteit, via het platform Zoom. Je hebt een pc of tablet met camera en micro en een goeie internetverbinding (kabel nog beter dan wifi) nodig om te kunnen deelnemen.
Na inschrijving ontvang je de link en enkele tips als handleiding om in te loggen.

Partners

Bibliotheek De Krook
Er zijn nog plaatsen beschikbaar

Tijdschrift Vormingplus

Bekijk ons winteraanbod op Issuu.